Десерт мрії: готуємо полуничне тірамісу за 15 хвилин без духовки

Коли сонце припікає, а душа прагне чогось легкого, освіжаючого та неймовірно смачного, на допомогу приходить його величність — полуничне тірамісу. Цей десерт — справжня ода літу, адже він поєднує в собі ніжність вершкового крему, соковитість свіжої полуниці та легкість печива, просоченого ароматним сиропом. І найголовніше: для його приготування не потрібна духовка, повідомляє Дніпровська порадниця. Готуйтеся здивувати своїх близьких та друзів цим вишуканим, але водночас простим у виконанні десертом, що стане ідеальною кульмінацією будь-якого літнього застілля.

Інгредієнти (на 6–7 порцій)

Для сиропу

полуниці – 300 г
цукор – 35 г
лимонний сік – 1 ч. л.

Для крему


вершки 33–36% – 300 г
сир маскарпоне – 250 г
цукрова пудра – 50 г
печиво Савоярді – 250 г
полуниці для верху – 300 г
м’ята для прикраси

Приготування

  1. Для сиропу перебити полуниці з цукром і лимонним соком у блендері.
  2. Для крему збити вершки, додати пудру й маскарпоне, перемішати міксером.
  3. Печиво вмочити в сироп і викласти на дно форми. Далі шар крему.
  4. Повторити шари ще раз, полити залишками сиропу, покрити кремом.
  5. Зверху викласти полуниці, прикрасити м’ятою й охолодити кілька годин.

Також раніше ми писали Пікантне варення з кабачків. Несподівані рецепти ароматної заготовки на зиму