Пікантне варення з кабачків. Несподівані рецепти ароматної заготовки на зиму
Кабачки – це не лише овочі для оладок чи рагу. З них можна приготувати дивовижне, пікантне варення, яке здивує своїм незвичайним смаком та ароматом навіть найдосвідченіших гурманів. Якщо ви втомилися від звичних заготовок і шукаєте щось новеньке, ці рецепти стануть справжнім відкриттям. Кабачкове варення – це вдала альтернатива традиційному, що поєднує ніжність овоча з цитрусовою свіжістю та пряними нотками. Як приготувати смачне кабачкове варення, розповість Дніпровська порадниця.
Варення з кабачків – дуже незвичайний, особливий десерт.
Класичним варіантом вважається кабачкове варення з лимоном. Однак можливі й інші комбінації, наприклад, з апельсином, грушами, горіхами або родзинками.
Ніжне варення з кабачків і лимоном
Інгредієнти
Кабачки - 1 кг
Цукор - 400-800 г
Лимон - 2 шт.
Приготування
Кабачки вимити, очистити від шкіри, прибрати серцевину з насінням. Нарізати їх кубиками. Засипати шматочки цукровим піском і дати постояти 10 годин.
Як мине вказаний час, довести кабачки до кипіння на повільному вогні, варити 10 хвилин, потім відставити на 5 годин.
Повторити процес ще двічі. Під час останнього варіння додати лимони, розмелені в блендері або пропущені через м'ясорубку, з невеликою кількістю цукру. Варити потрібно до оптимального загущення соку – стійка крапля на блюдечку.
Ароматне варення з кабачків і апельсинів
Інгредієнти
Кабачок - 300 г
Апельсин - 0,5 шт.
Цукор - 200 г
Вода - 50 г
Приготування
Кабачок очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиком. Апельсин зі шкіркою нарізати невеликими шматочками.
Викласти кабачки у каструльку, влити воду та всипати цукор. Довести до кипіння й варити 15 хвилин. Коли вони стануть м'якими і прозорими, додати апельсин. Далі на повільному вогні варити ще 15-20 хвилин.
Ще гарячим розлити варення у простерилізовані банки й закрутити кришками.
Ці рецепти варення з кабачків стануть справжнім відкриттям і додадуть вашим зимовим вечорам несподіваних смакових відчуттів. Експериментуйте з прянощами та цитрусовими, щоб знайти свій ідеальний смак!
А яке незвичне варення готуєте ви? Поділіться своїми секретами!
Нагадаємо, раніше ми писали
Кабачкова намазка: простий рецепт до сніданку або перекусу