Днями знову спробую: Геннадій Корбан планує повернутися до України за іншими документами

Голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан повідомив, що залишив транзитну зону та повернувся до Євросоюзу. Все через те, що його так і не впустили до України. Про це Корбан повідомив виданню Страна.ua, передає Дніпровська Панорама

Геннадій Корбан заявив, що найближчим часом планує здійснити ще одну спробу повернутися на територію України. Зараз, за його словами, він обирає найтихіший прикордонний пункт – аби не відволікати прикордонників та правоохоронців від війни. 

Голова Штабу тероборони Дніпра зауважив, що повертатися буде за іншими документами: бо український паспорт йому так і не повернули. Зокрема, має декілька варіантів документів.

Свідоцтво про народження мені ще не анулювали. Там написано, де я народився: місто Дніпропетровськ, Україна, – зауважив Корбан. 

Нагадаємо, інформація про "таємний указ" про позбавлення Коломоймського, Рабиновича та Геннадія Корбана громадянства України з'явилась на УП ввечері 20 липня. Стаття не містить джерел інформації і більше схожа на вкид. Офіційних коментарів від Офісу Президента з цього приводу немає. Втім 22 липня стало відомо, що Геннадія Корбана не пропускають через українсько-польський кордон та вилучили в нього паспорт. 

Щодо безпрецедентного та скандального "таємного указу" висловилось вже чимало людей. Зокрема, радник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Дмитро Ярош назвав такий крок назвав ударом по єдності нашого народу, а відомий журналіст Юрій Бутусов зауважив, що позбавлення громадянства людини, яка народилася в Україні, є незаконним. Більшість людей вважає інформацію про "таємний указ" фейком, але відомий політолог Олександр Кочетков впевнений, що це радше публічна погроза, аніж фейк.

Зазначимо, що скандал із "таємним указом" активно обговорюють у світових ЗМІ