"Добре, що всі вони живі!" У Дніпрі на 2 місяці пізніше зацвіли гіпеаструми (фото)

У Дніпрі в ботсаду ДНУ квітнуть гіпеаструми. Цього року це сталось на 2 місяці пізніше, ніж зазвичай. Чому рослини зацвіли з таким запізненням, про це розповість Дніпровська порадниця з посиланням на директора ботсаду Анатолія Кабара.

18.03.2024 року. Ботанічний сад ДНУ. Тропіки за склом. В цьому році гіппеаструми заквітували на два місяця пізніше. Та й багато іншого. Причина - запізніле включення централізованого опалення. Стрес. Як ти печі не топи....

Результат добре помітний. На превеликий жаль. Добре, що всі вони живі!, - написал Анатолій Кабар.

цве7

Гіпеаструм - це не просто кімнатна рослина, а справжній витвір мистецтва, створений природою. Його великі, яскраві квіти, що нагадують лілії, здатні оживити будь-який інтер'єр та подарувати заряд позитиву на весь день.

Гіпеаструм - красень з Південної Америки, він росте у тропічних та субтропічних лісах. Гіпеаструм - це рід цибулинних квіткових рослин, що належить до родини Амарилісових. Цей рід налічує близько 90 видів, які походять з тропічних та субтропічних регіонів Південної Америки. Гіпеаструми відомі своїми великими, яскравими квітами, які можуть бути різних кольорів. Квіти гіпеаструма бувають різних кольорів: від ніжно-білого, а також рожевого, жовтого, червоного до насиченого бордового, а також з різноманітними візерунками та градієнтами.

цве1цве2

цве3цве4цве5цве6