У Дніпрі маршрутчик виганяв дружину загиблого Героя. Що відомо та чому покарали водія (Ексклюзив)

У Дніпрі пасажирку намагався вигнати з автобуса маршруту №136 водій компанії СТО "Карлсон". Інцидент стався 18 січня. Водієві здалося, шо вона голосно розмовляє телефоном і заважає йому їхати, він почав вимагати вийти її з салону. Шофера не зупинило навіть те, що у жінки загинув на війні чоловік і вона, не голосно, як кажуть очевидці, розмовляла із сином. За жінку вступилися інші пасажири. Про подробиці інциденту розповів дніпрянин Артем Левчук, повідомляє Дніпровська панорама.

У маршрутці №136 (АЕ0256ОЕ) відбулась ситуація: жінка на першому ряду сидінь спілкується телефоном. Не голосно, ввічливо. В один момент водій зупиняється та каже їй голосно і в грубій формі (!), що вона голосно спілкується та заважає йому їхати. Жінка починає плакати і відповідає, що в неї чоловік загинув на війні та вона зараз розмовляє з сином. Водія це ані трохи не засмутило та він далі грубо та голосно попереджає, що нікуди не поїде, доки вона не перестане спілкуватись. Потім відкриває дверцята маршрутки та просить її вийти.

Не буду передавати весь діалог, але від водія пішли мати та образи в її адресу (та ти ах#їла, ти бл#дь тощо). На що жінка в сльозах та непорозумінням запитувала: "Що я вам таке зробила?", "За що ви на мене так?". Але "пластинка" у водія не мінялась. Після масових зауважень та погроз зі сторони пасажирів водій все ж поїхав далі. В жінки почалась істерика.

На жаль, то було не все та через декілька хвилин почалось знов: зупинка транспорту, спілкування матом та відкриті дверцята, щоб жінка вийшла. Та знов силою пасажирів водій продовжив шлях.

Не хочеться залишати цей вчинок безкарним, щоб він далі мав змогу так жахливо відноситись до людей. Тому прошу допомогти дати цьому розголос, щоб водій отримав по заслугах за цей ганебний вчинок, - написав у повідомленні Левчук.

326311974_853106119251613_850776740296365086_n

326220029_3390003711215299_7814485024165889369_n

Як ситуацію прокоментували у департаменті транспорту

Наш кореспондент звернувся за коментарем до департаменту транспорту. Містяни обурені ганебною ситуацією у маршрутці N136, проте, як нам стало відомо, у водія інша версія того, що сталося.

Як пояснив головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Дніпра Іван Васючков, водій цю ситуацію описує зовсім інакше:

Жінка дуже голосно розмовляла по телефону, сидячи відразу за ним і на його прохання не реагувала. Чому він кілька разів не чув прохання зупинити від інших пасажирів.

Не заперечує, що кілька разів просив досить голосно, бо жінка взагалі не реагувала на його прохання припинити голосно розмовляти мобільним. Що зупиняв автобус та просив (не вимагав, а просив і без нецензурщини) вийти поговорити на вулиці – теж не заперечує. Далі жінка вийшла на одній із зупинок.

Про загиблих та решту емоційних підтекстів водій чує вперше.

При цьому ні "постраждалої", ні свідків встановити поки не вдається. Тільки якісь скрини гуляють телеграмами. Ось так і народжуються міфи про розп'ятих хлопчиків у трусиках із очима Ісуса...", - зазначив Васючков.

Проте, за словами Івана Васючкова, водія залучили до дисциплінарної відповідальності за порушення правил поведінки з пасажирами.

Сьогодні відбулася комісія на підприємстві, де з водія взяли пояснення та виписали догану, - сказав він.

photo_2023-01-19_12-55-37

Цікаво, що скарг від "постраждалої" до департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Дніпра не надходило. А це рішення автопідприємства на підставі внутрішньої перевірки. Тож наскільки ця історія правдива - встановити неможливо.

Нагадаємо, раніше ми писали, Ушли и не вернулись: на Днепропетровщине разыскивают пропавших детей