Два рецепти оригінального варення з м'яти. Незамінне при застуді

А чи пили ви чай із м'ятним варенням? М'ятний аромат ніжно підкреслить смак та запах будь-якого чаю. Крім того, м'ята має цілющі властивості, адже в ній містяться корисні речовини. Смачне та оригінальне м'ятне варення підійде не тільки до холодних напоїв, що освіжають, в спекотний день, його можна додавати в окріп і в прохолодну погоду. Ви отримаєте задоволення від самого процесу створення м'ятного варення, і від його результату, пише Дніпровська панорама, посилаючись на канал шеф-кухаря Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 250 г листя м'яти
  • 1 кг цукру
  • 2 лимони
  • 0,5 л води

Це класичний рецепт, але можна спробувати і такий:

  • 400 г м'ята
  • 400 г цукор
  • 200 мл вода
  • 20 г агар-агар (або інша суміш для приготування варення)
  • 200 г петрушка
  • 200 г шпинат
  • 1 шт. лимон

м'ятне варення

Приготування:

Листя м'яти зі стеблами промити, злегка обсушити та подрібнити. Лимони дрібно нарізати разом зі шкіркою. Все покласти в каструлю і проварити 10 хвилин. Залишити на добу. Після цього суміш віджати, настій відфільтрувати, додати цукор і варити приблизно 30 хвилин. Щоб варення вийшло бурштинового кольору, додайте кілька крапель гелевого харчового барвника, перемішайте і доведіть знову до кипіння.

Гаряче варення розлити в кип'ячені банки і тут же закатати.


Якщо готувати за 2-м рецептом:

М'яту наріжте і посипте цукром у тому кількості. Додайте 200 мл води та залиште на 3 години, щоб м'ята пустила сік.

Відіжміть рідину з м'ятної суміші. Додайте в рідину загусник для варення або агар-агар (20 г). Все перемішайте та варіть на слабкому вогні 5-7 хвилин.

Подрібніть петрушку та шпинат (по 200 г), додайте воду та відіжміть через марлю. Віджату рідину нагрійте до 80 градусів. Процідіть її через вафельний рушник і додайте у варення.

Для заготівлі на зиму додайте в варення сік 1 лимона і проваріть 30 хвилин. Розлийте по стерилізованих банках та закатайте їх кришками.

Дуже смачно додавати до чаю! Незамінно при застуді!

Готуйте із задоволенням та приємного апетиту вам та вашим близьким!

Нагадаємо, раніше ми писали: Вершина щастя. Смачні фаршировані баклажани "Манзанс" по-грецьки