Два яйця та три картоплі: бюджетна, але дуже смачна страва з різними начинками

Тим, хто виріс на картоплі, ананаси щодня не сподобаються. А от страви з картоплі та яєць можна робити хоч кожного сніданку, якщо є добрий рецепт. Одна з таких універсальних страв  - це картопляники. Вони можуть бути дуже різноманітними, але основа для них одна. Повідомляє Дніпровська панорама.

Найкраще в картопляниках те, що начинку можна обрати будь-яку і змінювати її хоч щодня. І кожен раз у вас буде зовсім інший смак.

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • ковбаса – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування картопляників

- Картоплю натираємо на грубій терці, солимо і залишаємо на 5 хвилин, щоб виділився сік. Трохи віджимаємо картоплю і зливаємо сік.
- Додаємо яйця, солимо і перчимо до смаку. Ковбасу  ріжемо соломкою, як і сир.

- Розігріваємо невелику кількість олії і починаємо формувати пиріжки. Викладаємо картопляну масу в млинець. Обсмажуємо на невеликому вогні під кришкою з одного боку, щоб картопля схопилась, тоді перевертаємо на другу сторону.

- Коли вона обсмажиться до золотистості, кладемо на одну половину начинку і накриваємо другою. Готуємо під кришкою ще хвилин 5 на невеликому вогні.

В картоплю можна додати нарізану зелень і ароматні трави, готові приправи тощо. Начинку можна обрати будь-яку: солоний сир із зеленню і спеціями, плавлений сир з обсмаженими грибами тощо.


картопляники

Цій страві можна надати будь-яку форму, все одно буде смачно.

Раніше ми писали про: Смачніше за дорогі сири: рулет з плавлених сирків змітають зі столу