Дзадзіки: не тільки соус до м'яса, а й окрема страва

Влітку, у спеку, хочеться чогось легкого та свіжого. Але одні фрукти та салати до кінця сезону можуть набриднути. Дніпровська панорама ділиться рецептом грецької страви, яку можна їсти як самостійно, так і використовувати як соус.

Інгредієнти:

Густий йогурт – 250-300г.
Огірок – 1-2 шт.
Часник – 1-2 зубчики (за смаком).
Зелень (будь-яка, багато).

Сіль перець.

Сік лимона - 1-2 ч. л.

Оливкова олія.


соус Дніпро

Приготування:

Огірки очистити від шкірки, натерти на терці бурякової, підсолити і залишити на 20 хвилин. Потім добре віджати, змішати з йогуртом та дрібно нарізаною зеленню. Видавити часник. Посолити, поперчити (за бажанням). Додати олію та лімонний сік.
Дзадзіки відмінно поєднуються з м'ясом, навіть гарнір не потрібен.

А якщо не хочеться перевантажувати організм тваринним білком, можна взяти тонкий лаваш, намазати соус на нього і загорнути в рулет.

Також ми писали У Дніпрі листя груш вкрилось рудими плямами. Причина та що робити