Експерти Codes розповіли, як економити на квитках, літаючи з аеропортів сусідніх країн

Вже понад рік для українців внутрішні та закордонні пасажирські перевезення доступні виключно по землі, оскільки авіасполучення з іншими країнами наразі закриті. Оскільки багато людей змушені були залишити свої домівки та переїхати в безпечніші місця, а тепер поступово повертаються, транспортні потреби поступово зростають. Відповідно зростає і попит на промокоди, що допомагають суттєво зекономити на квитках.

Звідки літають українці

Якщо кінцева точка подорожі знаходиться в одній із сусідніх країн, українцям доступне автобусне та залізничне сполучення. В інших випадках більшість віддає перевагу послугам найближчих до України аеропортів. На порталі Codes промокод на знижку для авіаквитків в перші місяці 2023 року мав більший попит, ніж на послуги автобусних перевізників. І це при тому, що автобусом з України можна дістатись в будь-яку країну ЄС.


Найближчі до нашої країни аеропорти, послугами яких українці користуються найактивніше:

  • румунський аеропорт ім. Штефана Великого в Сучаві;
  • словацький аеропорт у Кошице за 98 км від Ужгорода;
  • кишинівський аеропорт в 183 км від Одеси;
  • польські аеропорти в Ряшеві та Любліні – 172 км зі Львова та 195 км з Ковеля відповідно;
  • угорський аеропорт у Дебрецені за 125 км від Чопа.

Також аналітики порталу відмічають ріст попиту на промокод Booking для бронювання житла поблизу таких аеропортів. З перерахованих аеропортів курсують борти таких компаній, як Ryanair, Wizz Air, Air Moldova, FlyOne, Austrian Airlines, Turkish Airlines, LOT. Тут можна знайти дешеві квитки до будь-якої країни ЄС, Великої Британії, Туреччини, Ізраїлю, Вірменії, Кіпру.

Майже до всіх перелічених аеропортів можна дістатись автобусом, а до Дебрецена та Ряшева - залізницею. Вартість автобусного квитка від 320 до 800 гривень залежно від маршруту. Так, найдешевше можна доїхати з Ужгорода до Кошице (320 грн), найдорожчий квиток - з Одеси в Кишинів (800 грн). 

Також мають попит промокоди на авіаквитки з інших польських міст, зокрема, з Варшави та Кракова. Так, у польську столицю українці можуть швидко дістатись швидкісними "Інтерсіті" або легендарним поїздом Київ-Варшава. Однак, аналітики відмічають, що часто дешевше купити авіаквитки з пересадкою в іншому аеропорті, оскільки подорожі автобусом і залізницею вимагають багато часу. Крім того, рейси автобусів та літаків часто не збігаються, і потрібно додатково бронювати житло поблизу аеропорту.