Фахівці НАЗК провели спеціальне навчання для фахівців мерії Дніпра. Філатов обговорив з керівництвом агентства подальшу співпрацю

24 жовтня до Дніпра з офіційним візитом, робочою поїздкою, прибули представники Національного агентства з питань запобігання корупції на чолі з заступником його голови Артемом Ситником. Візит пов’язаний з виконанням положень декларації про доброчесність і спільну роботу, яку три місяці тому мер Дніпра Борис Філатов уклав з НАЗК разом з очільниками ще кількох українських міст. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Дніпро2

Пан Ситник і мер Філатов провели спільну зустріч, під час якої обговорили подальші етапи взаємодії міськради та Національного агентства. Цього дня фахівці НАЗК також провели для співробітників міськради розширений навчальний семінар, де йшлося, зокрема, про те, як далі працювати в умовах змін антикорупційного законодавства і пришвидшувати боротьбу з корупцією. Як відомо, Дніпро залишається в лідерах прозорості серед українських міст. Про це свідчать дослідження, зокрема, Transparency International.

Дныпро

У нас є плани на листопад. Ми зустрічатимемося не лише очно, а й відеозвʼязком. Дніпро буде містом з нульовою толерантністю до корупції. На нас чекає довгий шлях. Та ми раді співпрацювати з колегами НАЗК та навчатися, - сказав під час спільного брифінгу Борис Філатов.

Він також подякував керівнику НАЗК Олександру Новікову за те, що укладена декларація про доброчесність дійсно працює, а не лишається на папері. 

Зі свого боку, Артем Ситник наголосив, що основною метою спільної роботи є саме запобігання корупції і повʼязаних з нею ризиків.

У нас заплановано низку візитів до обласних центрів. Їхня мета - не покарання, хоча у НАЗК є певні інспекційні функції. Насамперед нашою метою є запобігання корупції і розбудова доброчесності на рівні територіальних громад, - пояснив заступник голови НАЗК.

Він також розповів про основні зміни, які сталися після нещодавнього набрання чинності нових законів. 

Зокрема, представники НАЗК для різних гілок влади розʼяснюють тонкощі закону про відновлення декларування. Так у грудні буде відкрито реєстр декларацій, до 31 січня 2024 року публічні службовці мають подати декларації за 2021 та 2022 роки, а з 1 січня 2024 року розпочнеться кампанія декларування за 2023 рік. Змінюються також категорії декларантів - через нові корупційні ризики, спричинені повномасштабною війною.

Дніпро3Дніпро4

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі оновлюють покриття на вул. Перемоги.