Фірмовий пісочний пиріг зі сливами від Ольги Сумської (покроковий рецепт, відео)

Сезон слив у розпалі і не хочеться упустити шанс ласувати цими смачними фруктами, поки є така можливість. Приготуйте сливовий пиріг за рецептом української акторки Ольги Сумської. Пісочний пиріг зі сливами - її фірмова страва, якою вона балує свою сім'ю, пише Дніпровська панорама.

Маю трохи часу і натхнення… Сьогодні спекла для родини фірмовий пісочний пиріг зі сливами! Нереальна смакота! Тож,викладаю покроковий рецепт, - написала Сумська.

Потрібно:

  • Свіжі сливи 700 гр, аби вистачило покрити тісто.
  • Борошна: 3 стакани плюс один на заміс,
  • Вершкового масла 200 гр,
  • 4 яйця,
  • ванільний цукор,
  • розпушувач або дрібка соди,
  • сік лимону столова ложка,
  • півтора стакана цукру.

Починаємо:

Відділити акуратно жовтки від білків (якщо навіть грам потрапить жовтка, не зібʼється). Поставити білки в холодильник. Збити чотири жовтки з півсклянки (може трохи більше, на ваш смак) цукру. Збиті жовтки вводимо до борошна.

На терці (крупній) натираємо холодне вершкове масло (я беру зазвичай пачку), все змішуємо руками і додаємо розпушувач (пів чайної ложки) погашений соком лимона (або харчову соду), вийде столова ложка.

Місимо! Борошна скільки візьме з цих 4 стаканів! Тісто не має липнути до рук. Формуємо кульку і кладемо до холодильника на 10/15 хв.

Тим часом збиваємо білки до піків, поступово вводячи трохи більше, ніж півстакана цукру і чайну ложечку лимонного соку. Має вийти густа ,стійка маса! Ставимо в холод!

Миємо і витираємо рушником сливи! Чистимо від кісточок, виймаємо тісто з холоду, розкатуємо на пергаменті тоненько по формі деко, викладаємо гарненько на тісто наші сливи і в духовку на 20/30 хв., будете бачити, як зарумʼяниться… При температурі 160* Я люблю, аби було гарно пропечене, тоді сливи дають трохи соку, запікається як треба!

Виймаємо деко з тістом і сливами з духовки і покриваємо густенько безе з білків.

Знову в духовку. Запікаємо ще 5-7 хв, аби білки взялися румʼянцем!

 Різати теплим!

Що вам сказати. Це суперсмак! Можна проковтнути язика…Приготуйте і напишіть,як вийшло…

До речі ,цей пиріг можна готувати з вишнями (з компоту теж), але відтиснути трохи сік, з яблуками, з абрикосами! Аби було бажання, - написала акторка.

Дісталось навіть домашнім улюбленцям:

Сумська

чоловік Сумської

Нагадаємо, раніше ми писали: Готую зранку та даю чоловікові на работу. Рецепт сирних паличок