Гострий сливовий соус: ідеальне доповнення до м'яса
Зіркою будь-якого застілля є, звісно, м'ясо. Але навіть найсмачніший стейк чи соковита рулька потребують гарного супроводу. Саме тут на допомогу приходить цей сливовий соус. Пікантний, в міру солодкий і з приємною гостринкою, він стане ідеальним партнером для будь-якого м'ясного делікатесу. Забудьте про магазинний кетчуп — цей рецепт не лише простий, а й дозволить вам закрити літній смак у баночках на всю зиму, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
сливи (без кісточок) — 2 кг.
часник очищений — 100 г.
перець чілі — 2–3 шт.
цукор — 200 г.
сіль — 30 г.
приправа карі — 30 г.
за бажанням — копчена паприка 1 ч. л.
Приготування
- Сливи, часник та перець перемолоти через мʼясорубку чи перебити блендером. Додаємо спеції.
- Ставимо на вогонь, варимо на середньому вогні в каструлі з товстим дном чи в казанку. Як тільки закипить, засікаємо час та варимо 30 хв (щоб кипіло), час від часу помішуючи.
- Розливаємо по стерилізованих баночках.
Також раніше ми писали Вогняні баклажани: готуємо пікантну закуску на зиму