Гречка з овочами: смачна та ситна страва на вечерю
Гречка з овочами - це смачна та здорова страва, яку можна приготувати досить швидко на вечерю. Ось рецепт для гречки з овочами, яким ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти:
- 1 чашка гречки
- 2 чашки води
- 2 ст. ложки олії (соняшникової або оливкової)
- 1 середня цибуля, нарізана
- 2 жменьки паприки (червона та жовта), нарізані
- 2 жменьки гарбуза (або цукіні), нарізані на кубики
- 2 жменьки грецьких горіхів (за бажанням)
- Сіль і перець за смаком
Інструкція:
- Вимийте гречку під холодною водою.
- У великому каструлі прогрійте олію на середньому вогні.
- Додайте нарізану цибулю і обсмажте її декілька хвилин до м'якості.
- Додайте нарізані паприки та гарбузи (або цукіні) і обсмажте разом з цибулею ще 5-7 хвилин.
- Додайте гречку та воду у каструлю з овочами. Приправте сіллю та перцем.
- Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть гречку з овочами протягом 15-20 хвилин, доки вся рідина випарується і гречка стане м'якою.
Перед подачею можна додати грецькі горіхи для хрусткості та смаку. Подавайте гречку з овочами гарячою як гарнір або головну страву.
Ця страва смачна, здорова і відмінно підходить для вегетаріанців. Ви також можете додати інші овочі або спеції за вашим смаком, щоб змінити смак гречки з овочами.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати котлети як в шкільній їдальні.