Гучний процес. У Дніпрі судять двох відомих злодіїв у законі

У п'ятницю, 1 грудня, у Дніпрі розпочався гучний судовий процес у справі двох авторитетів кримінального світу України Сергій Олійника, який у певних колах відомий як Умка та Лаші Джачвліані, відомого як Лаша Сван. Обидві вважаються злодіями у законі, членами російського мафіозного клану та соратниками відомого кримінального авторитата з Дніпра Олександра Петровського (Наріка), який у перші дні війни втік за кордон. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Умка та Лаша Сван

Перше засідання призначено на 13:00 1 грудня. Перед входом в Шевченківський райсуд Дніпра зібрався пікет, який вимагав відправити злодіїв в законі за грати. Умка та Лаша Сван звинувачуються у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст.255-2 (Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинних зборах (сході) Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

пікет біля суда1

Правоохоронці затримали злодіїв у законі у грудні 2022-го. За данними слідства, у період з 14.12.2020 по 19.03.2021 Умка та Лаша Сван організували та взяли участь у трьох злочинних зборах на території України.

На перше засідання суду доставили лише одного підсудного - дніпрянина Сергія Олійника (Умку). Його спільник Лаша Джачвліані (Лаша Сван) був відсутній через хворобу. Тому суддя оголосив перерву в засіданні суду.

За даними правоохоронник органів, 50-річний Умка-Олійник та 50-річний Лаша Сван контролювали криміналітет у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій областях та частині Західної України.

Нагадаємо, раніше ми писали, де зараз знаходиться ватажок дніпровської братви та яким є його неофіційний бізнес.