Халява закінчилась: білборди треба демонтувати

З кінця грудня в Дніпрі зафіксовано вісім випадків перешкоджання демонтажу білбордів. 

З 28 грудня 2016 року по 18 січня комунальні служби Дніпра здійснили вісім виїздів для демонтажу аварійних та протиправно встановлених білбордів. Кожного разу їхній роботі заважали «тітушки». При цьому в половині випадків на комунальників здійснювалися напади. Про це на прес-конференції 18 січня повідомив заступник директора КП «Муніципальна поліція» Володимир Шебанов. 

«У нас було кілька випадків нападів. На одного працівника «Муніципальної поліції» був здійснений наїзд, його госпіталізували, проте він відбувся легкими травмами. На іншого кидалися з ножем, але його фізична підготовка допомогла уникнути травм. Також є факти погроз нашим працівникам, до яких приходять додому. Кримінальні провадження відкриті, ми не робимо жодних заяв і сподіваємося на адекватне розслідування з боку поліції», – зазначив Володимир Шебанов.


Через перешкоджання при демонтажі було пошкоджено близько 10 одиниць техніки та обладнання для знесення білбордів. Комунальники ще не підрахували загальний обсяг збитків, проте ремонт лише двох машин обійшовся в 52 тисячі гривень. Знести мали майже 200 конструкцій, які постановив прибрати суд, але вдалося демонтувати лише 30. Наразі роботи призупинені через апеляцію. 

«Апеляційний суд взяв до уваги скаргу, тому демонтаж частини щитів тимчасово призупинений. Таких конструкцій 136. Ми будемо чекати розгляду справи та продовжуватимемо роботи з бордами, які не потрапили під апеляцію», – зазначив начальник відділу благоустрою КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» Дмитро Ляшко.