Хмарочос у 19 поверхів. З'явились фото, як зводили прикрасу Дніпра (Фото)

Свою назву  "Дом Книги" цей будинок отримав майже відразу після зведення у 70-х роках. На перших двох поверхах була розташована найбільша книгарня у місті. Всього ж хмарочос витягнувся на 19 поверхів, що теж було рекордом на той час, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сторінку "Історія в фотографіях. Катеринослав- Дніпропетровськ"

Факти того, як зводили будинок продовжують з'являтися. Ось нещодавно Володимир Рязанов розмістив свої свтлини на сторінці спільноти "Історія в фотографіях"

Фотограф Дома Кн

Дом Книги 2

Проєкт «Дому книги» виконала група архітекторів під керівництвом Павла Ніринберга. Будівництво проходило з урахуванням особливостей ділянки – деякі деталі забивали на глибину до 25 метрів. У ньому розміщувалися понад 100 квартир та один технічний поверх. Місце, що походить від назви, знаходиться на двох нижніх поверхах.

Дом Книги 3

І цей перший міський "хмарочос" дійсно прикрашав центральний проспект ім. Карла Маркса. Вперше Будинок книги потрапив до об'єктиву моєї камери під час його будівництва в 1974 році. А кольоровий слайд був створений у 1990,- написав автор декількох рідкісних світлин Володимир Рязанов.

Дом книги цвет

"Дім книги" побудований каркасно-панельним методом, хоча на той час вже будували висотки з монолітного залізобетону.

Дом Книги

Висотка на Дзержинського стала першою у низці "хмарочосів". На початку 1970-х років виникла ідея акцентувати  міські пагорби висотними будинками. Ця концепція реалізується і в наш час, після зведення "Башень" та інших висоток. Зараз "Дім Книги" не дуже виділяється на тлі міської забудівлі. Але багато городян пам'ятають його історію і називають колишньою назвою.

дом книги 7

Раніше ми писали про: У Дніпрі в багатоповерхівках ремонтують електрику та покрівлю. Що показала перевірка