Ідеальна страва для осінніх днів. Гарбузова запіканка з картоплею (Рецепт)

Всім відомо, що осінь - пора страв з гарбуза. "Дніпровська панорама" ділиться рецептом для гарбузової запіканки, яка поєднує солодкий смак гарбуза з картоплею, луком та сиром. Ця страва ідеальна для осінніх днів.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза, нарізаного на тонкі кружечки
  • 4 середні картоплі, нарізані тонкими кружечками
  • 1 велика цибуля, нарізана кільцями
  • 200 г твердого сиру, тертого
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • Сіль і перець за смаком
  • 1/2 ч. ложки смаженої паприки (за бажанням)
  • 1/2 ч. ложки сухого часнику (за бажанням)
  • 1/2 ч. ложки сушеної орегано (за бажанням)
  • 2 ст. ложки сметани або вершків

Інструкція:

  1. Нагрійте духовку до 180°C. Підготуйте форму для запіканки, змастивши її олією або використовуючи папір для випічки.
  2. Велику сковороду розігрійте на середньому вогні, додайте олію. Додайте нарізану цибулю та картоплю, обсмажуйте, поки вони не стануть м'якими та легко сковзаються ложкою. Під час обсмажування додайте сіль, перець, смажену паприку та сухий часник (якщо використовуєте).
  3. Розподіліть половину обсмаженої картоплі та цибулі на дно підготовленої форми для запіканки.
  4. Покладіть нарізані кружечки гарбуза на верх картоплі та цибулі.
  5. Зверху рівномірно розподіліть решту обсмаженої картоплі та цибулі.
  6. Посипте верхній шар сиром і орегано (за бажанням).
  7. Запекайте у попередньо розігрітій духовці протягом приблизно 25-30 хвилин або до того, як верх стане золотистим і хрустким.

Перед подачею можна полити сметаною або вершками. Подавайте гарбузову запіканку гарячою.

Ця гарбузова запіканка - це чудовий варіант для осіннього обіду або вечері. Вона поєднує в собі солодкий смак гарбуза з ароматом картоплі та сиру. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати гарбузовий хліб.