Ідеальний рецепт вареників, які не розварюються. Навіть теща такі не приготує
Цей рецепт вареників підійде ідеально тим, хто не любить, коли тісто у варениках товстеньке, але пружне. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Вареники, приготовлені за цим рецептом ніколи не розварюються, варяться дуже швидко (4-5 хвилин з моменту закипання), тісто можна розкачувати дуже тонко. І не буде ніяких проблем. Готуйте із задоволенням та смакуйте.
Начинку можна брати будь-яку, так само можна з цього тіста ліпити пельмені.
Тісто:
яйця - 2шт.
олія рослинна - 2 ст. ложки
вода - 125 мл
сіль - за смаком (~0,5 ч. ложки)
борошно вищого гатунку - 2 ст.
Начинка:
картопля ~ 1кг
цибуля ~1кг
масло рослинне
сіль
чорний перець мелений.
Готуємо:
В емальовану миску висипати склянку борошна.
Яйця збити з олією, додати сіль.
Влити сильно підігріту воду в яєчно-масляну суміш безперервно збиваючи віночком.
Усю суміш швидко вилити в миску з борошном, перемішати і поставити на вогонь, не перестаючи заважати прогріти тісто (можуть з'явитися маленькі грудочки - це не страшно).
Прибрати з вогню, додати другу склянку борошна (є відгуки, що двох склянок мало і тісто виходить занадто рідким, мабуть, залежить від якості борошна, тоді потрібно додати ще борошна).
Вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на вистоювання на 30-40 хвилин.
Цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору.
Відварити картоплю в мундирі, очистити, порізати на шматочки і пом'яти в пюре, посолити, поперчити і додати 1/2 смаженої цибулі. Перемішати.
Розкотити тісто, видавити склянкою кружальця, покласти на серединку начинку і зліпити вареники. З отриманого тесту виходить 50-55 прим.
Відварити вареники в киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк, перекласти в миску перекладаючи шарами смаженою цибулею.
Потрясти миску, щоб цибуля рівномірно розподілилася по всіх варениках і вони все добре змастилися.
Все! Можна їсти!
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали
Рум'яні, соковиті. Картопляні зрази з грибною начинкою