Кефір, 1 яйце та 10 хвилин часу. Кухар розповів за великі гроші рецепт швидких пиріжків на сковороді

Готувати та отримувати задоволення від страви та процесу – дорогого коштує. Спробуйте порадувати домашніх такими, здавалося б, простими пиріжками. За великим секретом за великі гроші одній знайомій розповів кухар. Читайте і зберігайте рецепт, радить Дніпровська панорама.

Інгредієнти для пиріжків:

  • кефір - 600 мл;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • яйце - 1 шт.;
  • вершкове масло - 60 г;
  • сода - 1 ч. л.;
  • борошно - 900 г.

Приготування пиріжків:

Змішуємо яйце із сіллю, викладаємо в миску з теплим кефіром. Висипаємо до кефіру цукровий пісок, перемішуємо до однорідності компоненти.

Розтоплюємо вершкове масло|мастило|, вливаємо в яєчну суміш, перемішуємо. Соду з'єднуємо з борошном, ретельно змішуємо сипучі продукти.

У муку|борошно| виливаємо кефір, замішуємо ложкою по колу тісто. Як тільки тісто стане більш в'язким, продовжуємо заміс руками.

Борошна в тісто може знадобитися більше або менше +/- 100 грам.

Замішуємо м'який еластичний колобок, залишаємо його під рушником на 15-20 хвилин. У цей час рекомендуємо підготувати начинку.


Тісто ділимо на дві частини, формуємо по невеликій ковбасці. Ділимо ковбаски на невеликі колобки - 20-25 штук або більше.

Накриваємо колобки рушником, розкочуємо окремо в невеликі коржики. У коржики кладемо начинку, защипуємо краї тіста, викладаємо пиріжки швом донизу.

У сковороді розігріваємо олію. Воно має лише на половину покривати пиріжки. Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох боків.

Одразу багато пиріжків смажити не треба, краще викласти по 3-4 штуки, залежно від діаметра сковороди.

Готувати пиріжки можна з капустяною або м'ясною начинкою, а також з яблучною або гарбузовою.

Виходять пишні рум'яні пиріжки з м'якого тіста.

пирожки1пирожки2пирожки3

Нагадаємо, раніше ми писали: Смаколик до чаю: готуємо манник на кефірі з повидлом