Кефір, 1 яйце та 10 хвилин часу. Кухар розповів за великі гроші рецепт швидких пиріжків на сковороді
Готувати та отримувати задоволення від страви та процесу – дорогого коштує. Спробуйте порадувати домашніх такими, здавалося б, простими пиріжками. За великим секретом за великі гроші одній знайомій розповів кухар. Читайте і зберігайте рецепт, радить Дніпровська панорама.
Інгредієнти для пиріжків:
- кефір - 600 мл;
- сіль - 1 ч. л.;
- цукор - 1 ст. л.;
- яйце - 1 шт.;
- вершкове масло - 60 г;
- сода - 1 ч. л.;
- борошно - 900 г.
Приготування пиріжків:
Змішуємо яйце із сіллю, викладаємо в миску з теплим кефіром. Висипаємо до кефіру цукровий пісок, перемішуємо до однорідності компоненти.
Розтоплюємо вершкове масло|мастило|, вливаємо в яєчну суміш, перемішуємо. Соду з'єднуємо з борошном, ретельно змішуємо сипучі продукти.
У муку|борошно| виливаємо кефір, замішуємо ложкою по колу тісто. Як тільки тісто стане більш в'язким, продовжуємо заміс руками.
Борошна в тісто може знадобитися більше або менше +/- 100 грам.
Замішуємо м'який еластичний колобок, залишаємо його під рушником на 15-20 хвилин. У цей час рекомендуємо підготувати начинку.
Тісто ділимо на дві частини, формуємо по невеликій ковбасці. Ділимо ковбаски на невеликі колобки - 20-25 штук або більше.
Накриваємо колобки рушником, розкочуємо окремо в невеликі коржики. У коржики кладемо начинку, защипуємо краї тіста, викладаємо пиріжки швом донизу.
У сковороді розігріваємо олію. Воно має лише на половину покривати пиріжки. Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох боків.
Одразу багато пиріжків смажити не треба, краще викласти по 3-4 штуки, залежно від діаметра сковороди.
Готувати пиріжки можна з капустяною або м'ясною начинкою, а також з яблучною або гарбузовою.
Виходять пишні рум'яні пиріжки з м'якого тіста.
Нагадаємо, раніше ми писали: Смаколик до чаю: готуємо манник на кефірі з повидлом