Київрада збирається збільшити кількість помічників депутатів та витратити на них понад 130 млн гривень

132,7 млн гривень планує витрарити на помічників депутатів мерія Києва. Якщо станом на зараз у кожного депутата Київради є два помічники, то з 1 січня 2024 року їх кількість можна збільшити до трьох. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

У Київраді знайшли пояснення таким витратам бюджетних коштів: округи діючих столичних депутатів збільшились у середньому у вісім разів, відповідно зросла кількість виборців, інтереси яких представляють та захищають депутати. Тому треба більше людей, щоб обробити всю інформацію, яка надходить через громадські приймальні.

У зв’язку зі значним збільшенням навантаження на роботу громадських приймалень депутатів Київради ІХ скликання, проєктом рішення пропонується збільшити кількість працівників громадських приймалень депутатів, які фінансуються за рахунок міського бюджету з 2-х до 3-х з 1 січня 2024 року, –  йдеться у пропозиції комісії з питань бюджету.

Скільки хочуть витратити на помічників столичних депутатів

Згідно із положенням про громадську приймальню депутата Київської ради, помічники мають отримувати дев'ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня кожного року. На сьогодні ця сума складає 24 тис. 156 гривень, оскільки прожитковий мінімум у 2023 році – це 2 тис. 684 гривень.

таблица

Для трьох працівників з міського бюджету столиці мають додатково виділити такі суми:

у 2024 році - 61 млн 462 тис. 200 грн;
у 2025 році - 71 млн 234 тис. 300 грн.

Цей проєкт рішення мають розглянути на найближчій сесії, оскільки зараз міські ради почали готують до прийняття бюджетів на наступний рік.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі містяни знову провели акцію, вимагаючи залишить військовий ПДФО громадам.