Консервований салат з рисом: взимку піде на "ура"
Літо - традиційна пора консервування в багатьох українських домогосподарствах. При цьому українці закочують в банки не тільки "традиційні" томати та огірки, а й різноманітні салати. Однією з таких смачних страв є консервований салат з рисом та овочами, який взимку піде просто на "ура". Рецептом салату поділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти салату з рисом та овочами:
- 800 г очищених перців
- 400 г очищених кабачків
- 800 г очищених помідорів
- 1 ст. рису
- 5 штук. лаврового листа
- 1 ст. рафінованої рослинної олії
- 50 г оцту 9%-го
- 100 г цукру
- 1 ст. л. солі
Приготування салату:
Нарізати перці та кабачки соломкою, помідори нарізати кубиками. У велику каструлю викласти овочі, рис та інші інгредієнти (крім оцту), перемішати і довести до кипіння. Варити на повільному вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. За 3 хвилини до закінчення варіння додати оцет. Гарячий салат розкласти по банках і закатати.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати холодний суп за 15 хвилин.