Крутий окріп і капуста. Такі пиріжки поб'ють усі рекорди на вашій кухні

Пиріжки люблять у кожній родині. Їх із задоволенням їдять і дорослі, і діти. Існує безліч рецептів приготування цих ласощів. І все ж, є роками перевірені рецепти, від яких у захваті багато господарок. Записуйте або зберігайте рецепт, чи впевнений він вам сподобається і ви ще скажете нам спасибі, передає Дніпровська панорама.

Начинка може бути різна. Але давайте сьогодні приготуємо пиріжки з капустою.

Інгредієнти для тіста пиріжків з капустою

крутий окріп - 250 мл;
тепла вода - 250 мл;
дріжджі - 7 г;
цукор - 2 ст.л.;
сіль - ч.л.;
рослинна олія - 20 г;
борошно - 700 г.

Інгредієнти начинки для пирогів

капуста - 250 г;
цибуля ріпчаста - шт.;
часник - зубчик;
морква - шт.;
сіль - ½ ч. л.

Приготування капустяних пирогів:

У миску з окропом висипаємо 100 г борошна, замішуємо ложкою тісто. У тісто висипаємо сіль та цукровий пісок, перемішуємо. Вливаємо в тісто теплу воду, висипаємо 500 г борошна.

Починаємо замішувати липке та густе тісто. Висипаємо в тісто дріжджі, ложкою з'єднуємо компоненти. Висипаємо в тісто залишки муки, продовжуємо вимішувати тісто.

Як тільки тісто стане однорідним та еластичним, вливаємо до тесту олію.

Продовжуємо вимішувати м'який та не липкий колобок.

Залишаємо колобок у теплі під харчовою плівкою на 20 хвилин. У цей час займаємося начинкою - нарізаємо тонкими пластинами часник, цибулю ріжемо чверть кільцями.

У сковороді на олії злегка обсмажуємо часник, додаємо до нього цибулю. Смажимо цибулю до появи трохи золотистого кольору.
Натираємо на великій тертці моркву, відправляємо до цибулі в сковороду. Шинкуємо дрібно капусту, відправляємо в сковороду до овочів. Солимо капусту, перчимо на смак і перемішуємо.

Смажимо капусту 5-7 хвилин на середньому вогні. Злегка обминаємо тісто, поділяємо його на невеликі колобки.

Змащуємо колобки олією, накриваємо целофаном і залишаємо на 10 хвилин.

Кожен колобок розкочуємо руками в коржик завтовшки 2 мм.

У середину коржів викладаємо начинку, загортаємо в тісто, як у рулет. Защипуємо відкритий край кожного пиріжка. Викладаємо пиріжки у вигляді рулетів на лист, застелений пергаментом.
У сковороді з гарячою олією обсмажуємо пиріжки з обох боків до золотистої скоринки.
Такі пиріжки мають тонке хрумке тісто і багато соковитої начинки всередині.

капустакапуста1капуста2капуста3капуста4

Нагадаємо, раніше ми писали

Коли хочеться солодкого, але слідкуєш за фігурою. Медовик, який можна при схудненні та здоровому харчуванні (Відеорецепт)