Курка в гранатовому соусі: східна насолода для вашого столу
Східна кухня славиться своїми яскравими ароматами та оригінальними смаками. Курка в гранатовому соусі - це одна з таких страв, яка неодмінно сподобається всім любителям екзотичної кухні. Ця страва готується з простих інгредієнтів, але результат виходить просто приголомшливим. Соковита курка в ароматному соусі з граната - це справжня насолода для гурманів, повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
1 кг курки (грудка, стегна або гомілки).
1 ч. л. сушеної паприки.
1 ч. л. солі.
1 цибулина.
1 зубчик часнику.
300 г протертих томатів.
4 ст. л. соусу Наршараб.
200 мл гранатового соку.
Приготування
- Нагрійте олію в каструлі на середньому вогні. Підрум'янити курку протягом 5 хвилин. Перекласти на тарілку й відставити вбік.
- У ту саму сковороду додати цибулю, часник і трохи олії. Добре перемішати та смажити на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин.
- Додати сіль, паприку, перетерті томати, соус Наршараб і сік граната, довести до кипіння.
- Повернути курку в сковорідку і накрити кришкою. Готувати на повільному вогні протягом 30-40 хвилин.
Поради
- Для більш насиченого смаку можна додати в соус 1/2 ч. л. цукру та 1/4 ч. л. червоного меленого перцю.
- Якщо ви хочете, щоб соус був більш густим, можна додати 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю, розведеного в 2 столових ложках води.
Також раніше ми писали Без розкачування коржів. Торт "Спартак" наливний