Квашена капуста в пакеті за лічені хвилини: рецепт, за який можна віддати мільйон

Легкий і зручний спосіб приготування квашеної капусти. Не треба нічого зайвого - все дуже і дуже просто. Лише поставити в холодильник, мінімум зусиль і максимум смаку в нашому новому рецепті!

Квашена капуста у пакеті

Інгредієнти:

капуста — 1 кг;

морква — 1 шт.;

сіль — 1 ст. л.(з гіркою);

цукор — 1 ст. л.

Приготування.

Пошинкувати капусту — якомога тонше, щоб потім вона просто танула у роті.

Моркву натерти на великій тертці, можна використовувати тертку для моркви корейської.

Відправити овочі в таз (зручніше перемішувати), додати сіль, цукор. Перемішати капусту з морквою, приминаючи, щоби сіль і цукор розчинялися в капустяному соку.

Поділити капусту на три пакети (переконавшись, що вони цілі).

Зав'язати та прибрати капусту в пакетах у холодильник на дві доби.

Кожні шість годин (по можливості) струшувати та перевертати пакети з капустою, щоб перемішати капусту всередині.

10 хвилин на приготування, кілька днів потерпіти — і чудова квашена капуста готова!


пакет

Квашена капуста у банці

Інгредієнти:

Капуста білокачанна – 1 кг
Морква – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Лавровий лист – 2 шт.
Перець горошком – 10 шт.

Приготування:

Капусту нашаткувати тонкими смужками.
Моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи.
Цибулю нарізати півкільцями.
Часник подрібнити.
У великій мисці змішати капусту, моркву, цибулю, часник, сіль, цукор, перець чорний мелений, лавровий лист і перець горошком.
Ретельно перемішати.
Укладати капусту в банки шарами, пересипаючи кожен шар спеціями.
Залити капусту водою, щоб вона покривала її на 2-3 см.
Закрити банки капроновими кришками і поставити в темне місце при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Потім банки перенести в холодильник, де капуста буде продовжувати кваситися.

Квашеная капуста

Порада:

Для більш швидкого квашення капусту можна придавити гнітом.

Смачного!

Ось ще кілька варіантів рецепту квашеної капусти в кульку:

Для більш пікантного смаку можна додати до капусти трохи насіння гірчиці, кмину або коріандру.
Якщо ви любите солону капусту, можна збільшити кількість солі до 3 ст. л.
Для більш соковитої капусти можна додати в неї трохи соку лимона або яблука.
При виборі капусти для квашення вибирайте щільні качани з білими листям. Таку капусту буде легше квасити, і вона буде більш хрусткою.

Нагадаємо, раніше ми писали

Хурма - буквально "божественна груша". Кому життєво необхідно їсти хурму, а кому категорично не можна