Легенда світової опери вперше виконає партію принцеси Турандот у Дніпрі

Дніпровська театральна публіка очікує появлення на сцені Дніпро Опера легендарної світової оперної зірки Людмили Монастірської, яка 17 грудня виконає партію принцеси Турандот в однойменній опері Джакомо Пуччіні, яку досі співала лише у столиці. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

її порівнюють з Марією Каллас та Монсеррат Кабальє, називають королевою нюансування та королевою піанісимо. У 2022 році Людмила Монастирська виконала партію Турандот у Метрополітен-опера замість російської оперної співачки Анни Нетребко. Виступ українки мав надзвичайний успіх і отримав високі оцінки критиків. У фіналі свого виступу Монастирська під оплиски залу вийшла на сцену, загорнувшись у синьо-жовтий прапор.

Людмила Монастирська

Партію Турандот Людмила Монастирська виконує вже багато років. Артистка вважає її надзвичайно складною і об’ємною, але водночас дуже цікавою та захоплюючою.

Раніше я виконувала її тільки в Києві. Та й за кордоном я не дуже часто погоджувалась її співати, тому що партія надзвичайно складна, об’ємна. Я її якось навіть не дуже якось любила раніше, але зараз стала трошки інакше ставитися до неї, - каже Монастирська.

У Дніпро Опера "Турандот" Джакомо Пуччіні буде виконуватися під диригуванням Василя Коваля. Українська оперна діва в образі китайської принцеси та її сопрано знову відповідатиме на питання, яке хвилює глядачів вже понад століття: чи розтане крижане серце Турандот від кохання Калафа?

Людмила Монастирська

Нагадаємо, раніше ми писали, що Дніпро опера розпочала ювілейний 50-й театральний сезон із світового шедевра - опери Джузеппе Верді "Аїда". Головну партію виконала Людмила Монастирська.