Заборгували за воду понад 850 мільйонів. Дніпровоканал закликає підприємства сплатити борги

Дніпровський водоканал продовжує закликати підприємства Дніпра сплатити борги за воду. Якщо допобутових споживачів за борги намагаються не відключати, то з підприємствами розмова інша, повідомляє Дніпровська панорама.

борги за воду.jpg1

Так, днями співробітники Дніпроводоканалу відключили воду одному з підприємств по проспекту Богдана Хмельницького. Борг  становив 205 тисяч гривень.

Споживач не відповідав на наші повідомлення. Коли телефонували, казав, що немає можливості сплатити. Тому ми були змушені відключити воду та поставити пломбу, - розповів начальник абонентської служби Шевченківського району КП "Дніпроводоканал" Олексій Нечуя.

Він додав, що якщо підприємство не сплатить борг, то водоканал буде змушений звернутися до суду.

Суд стає на наш бік, і тоді ми передаємо його рішення до Державної виконавчої служби або до приватних виконавців. Вони примусово стягують борги, накладаючи арешти на кошти боржника та на все майно, - сказав Олексій Нечуя.

Загалом борг за воду перед КП "Дніпроводоканал" становить понад 850 мільйонів гривень. З них 750 мільйонів гривень - це борг населення, а 100 мільйонів гривень - борг підприємств.

"Якщо у вас склалися тимчасові труднощі з оплатою, ви можете звернутися до абонентських служб або до Центрів абонентських послуг ТОВ "ЄРЦ КП". Там вам допоможуть укласти договір на реструктуризацію, - закликав представник КП "Дніпроводоканал" Ян Майдан.

Він додав, що реструктуризація - це можливість потроху позбутися боргу та уникнути суду.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ремонт колії триває: як курсуватиме транспорт у Дніпрі.