Ліниві голубці: коли хочеться ситної домашньої їжі без зайвого клопоту

Хто не любить голубці? Апетитні м'ясні кульки, приховані в ніжних капустяних листках, тануть в роті, даруючи незабутні смакові відчуття. Проте, приготування класичних голубців може забрати багато часу. Завдяки цьому рецепту, ви зможете насолодитися улюбленим смаком без зайвого клопоту. За лічені хвилини ви створите справжній кулінарний шедевр, який порадує всю вашу сім'ю, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Фарш - 1 кг.
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Капуста - 250 г.
Яйця - 2 шт.
Рис відварений - 300 г.
Сіль, перець - на свій смак.

рецепт лінивих голубців

Для заливки

Сметана - 400 г.
Томатний соус або паста - 200-300 г.
Вода - 300 мл.
Сіль - на свій смак.

рецепт лінивих голубців

Приготування

  1. Спочатку обсмажуємо цибульку до напівпрозорості, потім додаємо моркву, смажимо хвилинки 3 і капусту, смажимо на середньому вогні ще хвилини 3. 
  2. Солимо та перчимо за смаком і додаємо трошки водички, тушкуємо під кришкою хвилин 5-7. Рис відварюємо до готовності. Засмажці та рису даємо трохи охолонути.
  3. До фаршу додаємо яйця, сіль, перець, рис та засмажку і добре змішуємо. Для заливки зʼєднуємо сметану, томатний соус, воду та сіль.
  4. Формуємо ліниві голубці і викладаємо у форму для запікання змащену олією. Зверху заливаємо заливкою і відправляємо у розігріту духовку до 180° на годину-півтори (орієнтуйтесь по своїй духовці). Перед подачею можна прикрасити зеленню.

Також раніше ми писали Дуже обережно! Кому категорично не можна їсти хурму