Мати викликала лікаря з ОLX. В Одесі померли 4-річні брат та сестра, поївши овочів з ринку

Дві чотирирічні дитини загинули в Одесі в ніч проти 14 травня. На думку правоохоронців у їхній загибелі винна дитячий лікар, яку мама дітей знайшла за оголошенням на ОLХ, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Одеса Life

За словами джерела, о 03:45 до Одеського управління поліції зателефонував співробітник швидкої допомоги та повідомив, що він констатував смерть хлопчика, 2018 року народження.

За сім годин в Одеській обласній дитячій лікарні загинула і його сестра, також 2018 року народження. Діти були двійнятами.

Як встановило слідство, за день до цього мама загиблих дітей Олена Ткаченко купила на ринку «Привіз» овочі та ввечері погодувала ними своїх дітей, після чого у тих захворіли животи та почалося блювання.

Це родина переселенців із Херсона. Вранці, 13 травня, мати дітей вирішила викликати додому дитячого лікаря, на сайті ОLX знайшла оголошення жінки на ім'я Ганна, яка цього ж дня приблизно о 13:00 прийшла оглянути дітей та зробила укол препарату «Церукал», дозу якого було обчислено, виходячи з маси тіла кожної дитини. Після уколу блювання припинилося, проте їжу діти так і не вживали, а пили лише очищену негазовану воду. Вже вночі хлопчик попросив маму допомогти йому піти в туалет, коли жінка побачила, що дитина дуже слабка і рухається з великими зусиллями, то викликала швидку допомогу, на яку чекала протягом 5-7 хвилин, тримаючи сина на руках, за кілька хвилин до приїзду медичних. працівників дитина перестала дихати. Працівники швидкої допомоги намагалися провести реанімаційні заходи, проте хлопчик на той час уже був мертвим.

У свою чергу, доньку Тетяни доправили до Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, з діагнозом «отруєння невідомою речовиною», у важкому стані, де вона також померла, - розповідає джерело.

Наразі відкрито кримінальну справу за статтею «Неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків унаслідок недбалого чи несумлінного ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього». Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі на залізничній станції Сухачівка потяг збив чоловіка