Мед замість цукру: новий погляд на консервацію помідорів

Сезон заготовок у розпалі, і якщо ви шукаєте спосіб здивувати рідних та гостей, цей рецепт саме для вас. Забудьте про звичайні маринади! Солодкі медові помідори — це справжня гастрономічна знахідка. Пряний базилік і пікантна гірчиця вдало відтіняють солодкість меду, створюючи неймовірно гармонійне поєднання, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти на 2 літрові банки

помідори — 1 кг.
цибуля — 1 шт.
базилік — 1 пучок.
насіння гірчиці — 2 ч. л.

маринад (на 1 літр води)


сіль — 1 ст. л.
цукор — 3 ст. л.
мед — 1 ст. л.
лимонна кислота — 1 ч. л.

Приготування

  1. У стерилізовані банки викласти помідори, кільця цибулі, гілочки базиліку й насіння гірчиці. Закип’ятити воду з сіллю, цукром і медом, в кінці додати лимонну кислоту.
  2. Залити гарячим маринадом банки з помідорами. Закрутити кришками, перевернути, накрити рушником і дати охолонути.

Також раніше ми писали Баклажановий салат, що смакує ще краще наступного дня