Мурали слідом за туалетом. Мешканці Запоріжжя відчули культурний шок у Дніпрі (відео)

Мешканці Запоріжжя відчули справжній "культурний кайф" під час свого візиту до Дніпра. Вони були вражені міні-скульптурами проекту "Відчуй Дніпро" та муралами на житловому масиві Сонячний. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Гість із Запоріжжя зняв на відео "прикраси" Дніпра та поскаржився, що у його місті немає нічого подібного.

Пане тво міського голови Запоріжжя Куртєв, хочу показати вам такий культурний кайф . Дивіться, ось міські котики (показує на міні-скульптуру - Ред.). А ось - мурали. А те, що в Запоріжжі - то мура, - сказав гість з Запоріжжя.

Мова йде про чотири масштабні мурали на житловому масиві Сонячний, що на лівому березі Дніпра. Малюнки, виконані на багатоповерхівках, можна побачити з правого берега.

Три мурали були написані у 2017 році художником з Харкова Олександром Бритцевим. Перший з них називається "Пані Дніпра" й зображує дівчину в національному вбранні з гарбузом у руках. Кажуть, що гарбуз тут виступає символом благополуччя і достатку.

Другий мурал - "Пан Дніпра”. Його автор побачив в образі вільного козака, який палить трубку. 

мурал Пані Дніпро, Пан Дніпро

Третій мурал має назву “Пробудження”. На ньому - дівчина з довгим волоссям сидить на гілці дерева. Вона символізує зародження нового життя на нашій землі.

Мурал Пробудження

Четвертий мурал написав Валерій Колор. Його картина називається “Косатка”. На малюнку зображений кит. Він символізує єдність людей з природою.

мурал Косатка

Нагадаємо, раніше мешканці Запоріжжя були вражені туалетами у Дніпрі та заявили, що тут туалети виглядають краще та надійніше, ніж у укриття в їхньому місті. Хлопці із Запоріжжя відвідали одне із громадських місць у Дніпрі та зняли на відео громадський туалет, розташований в одному з міських скверів.

Також ми розповідали, що знайшли під Дніпром на розкопках могили козака Белюха.