Метеорологи прогнозують у грудні до -15, а Новий рік - з "плюсом". Яка зима буде у Дніпрі

Зима 2023/24 років може бути ще теплішою ніж у минулому сезоні - з мокрим снігом та снігом з дощем. Такий проноз дає завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Oboz.ua.

За даними метеоролога, в останні роки українські зими дуже схожі, і цього року виключення не буде. Погода у грудні, як і в листопаді, практично не відрізнятиметься від тієї, яка була минулого року. А Україну знову чекають температурні “гойдалки”.

Опадів буде мало. Причому через переважно плюсові температури це в основному буде сніг з дощем або мокрий сніг.

Усі похолодання будуть дуже короткочасними, дуже нестійкими, вони дуже швидко змінюватимуться і переходитимуть на більш високі температури, нехай і незначні, практично обійдеться без особливих морозів – 0…+5 градусів у денний час, – спрогнозувала експерт.

За даними Вазіри Мартазінової, у грудні буде м’яка та тепла погода. В середині місяця можливе похолодання до -15 градусів. Однак воно довго не протиримається і стовпчики термометра поповзуть вгору.

Новий рік українці будуть зустрічати без снігу та морозу - з плюсовою температурою вдень та невеликим нічним морозом. Погода у січні не буде особливо відрізнятися від грудневої.

Денні температури можуть бути від 0 до +5 градусів. Нічні від 0 до -5 градусів. Переважно буде така картина, – прогнозує Мартазінова.

Але в окремі дні січня температура повітря може опускатися до 7-10 градусів морозу. Також не варто очікувати на початку наступного року багато снігу.

Яку зиму чекати у Дніпрі

Ресурс meteoprog опублікував прогноз погоди на зимові місяці у Дніпрі. Він не надто відрізняється від прогнозу для України від метеоролога Вазіри Мартазінової.

У грудні морози переважно будуть вночі, а вдень прогнозують плюсову температуру. Найсильніщі морози прийдуть наприкінці січні - до 13 градусів вночі, а вдень - до -8. У лютому зберігається майже та ж сама картина.

прогноз погоди у Дніпрі у грудніпрогноз погоди у Дніпрі у січніпрогноз погоди у Дніпрі у лютому

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україну йдуть грози та мокрий сніг. Яка погода буде у Дніпрі.