Міська рада Дніпра надасть матеріальну допомогу ветеранам бойових дій у Афганістані

У середу, 15 лютого, у Дніпрі за давньою традицією згадують річницю виведення військ з Афганістану. Місто вшановує учасників бойових дій - так званих афганців та воїнів-інтернаціоналістів. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Сьогодні заступник мера, директор департаменту соціальної політики Едуард Підлубний та голова міського об’єднання ветеранів Афганістану Юрій Виноградов взяли участь в урочистому покладанні квітів до меморіалу “Вибух пам’яті”. Разом з ними були присутні ветерани, дехто з них воює і зараз.

Наші співвітчизники, не шкодуючи життя, виконали свій військовий обов’язок, проявивши мужність, сміливість, вірність присязі. Це - гідний приклад для нинішніх поколінь захисників України!", - наголосив  Едуард Підлубний.

Багато хто з нас зараз сьогодні захищає Україну, це понад 300 чоловік, багато хто волонтерить, допомагає. Ми вдячні місту, департаменту, що про нас пам'ятають, що ми можемо збиратися в зручному офісі, займатися суспільно важливою діяльністю", - повідомив Юрій Виноградов, голова міського об’єднання ветеранів Афганістану.

"Зараз ми знову стикнулися зі злом. Особисто я отримав контузію, повернувся, зараз лікуюсь у госпіталі. То ж, внесок афганців у добробут Батьківщини дуже великий і як видно, цінується міською владою!" - описує свої емоції ветеран і учасник сьогоднішньої війни Сергій.

Нагадаємо, що причетними до цієї дати є 2 340 мешканців нашого міста. З них 1 849 учасників бойових дій в Афганістані та 100 сімей загиблих або померлих учасників бойових дій. Місто турбується про їх оздоровлення та лікування, підтримує у вирішенні соціально-побутових питань.  

Цій категорії дніпрян до пам’ятної дати буде надана наступна допомога від Міської ради: 

  • 1 500 грн отримають 502 особи з інвалідністю внаслідок війни та УБД в Афганістані, які мають інвалідність.  
  • 1 000 грн – отримають 300 УБД в Афганістані та воїни-інтернаціоналісти. 
  • 25 890 грн – одноразова допомога для 100 сімей загиблих (померлих) в Афганістані воїнів на вирішення соціально-побутових питань.
  • 1 000 грн – щомісячна допомога для 107 членів сімей загиблих (померлих) в Афганістані воїнів.

Також учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни в Афганістані протягом року отримають матеріальну допомогу на придбання ліків та лікування, на загальну суму   217 600 грн.

Крім цього, місто забезпечує цих пільговиків належним 18-денним оздоровленням навіть під час воєнного стану. Минулого року оздоровча кампанія пройшла безпроблемно і якісно, було укладено 71 договір про відшкодування вартості путівок. Цьогоріч плануємо оздоровлення щонайменше на такому ж рівні.

Цього року до Дня вводу військ в Афганістан (25 грудня) також передбачена матеріальна допомога афганцям з інвалідністю на загальну суму 452 000 грн.

афгафг1афг2афг3