На Дніпропетровщині викрили 2-і нарколабораторії (фото, відео)

На Дніпропетровщині викрито та повідомлено про підозру дев’яти учасникам наркоугруповання. Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, незаконне зберігання, перевезення, збут психотропних речовин та незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання прекурсорів з метою їх використання, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на прокуратуру області.

За даними слідства, організатор наркоугруповання – діючий адвокат. Він залучив до протиправної діяльності вісьмох співучасників.

Учасники групи виготовляли метамфетамін у двох нарколабораторіях на території Дніпровського та Новомосковського районів. Їхня потужність дозволяла виготовляти до 8 кг психотропу щомісячно. Інгредієнти завозили з-за кордону.

наркотики

Продаж готової «продукції» здійснювали через Telegram-канали. Збували у роздріб, оптовими партіями шляхом «закладок» та поштовими відправленнями по всій території України.

Щомісячно така незаконна діяльність приносила їм понад 10 млн грн прибутку.

наркотики

Правоохоронці затримали наркоділків у порядку ст. 208 КПК України.

наркотики

Проведено понад 45 санкціонованих обшуків за місцями проживання, в автомобілях підозрюваних та нарколабораторіях. Вилучено 200 кг метамфетаміну, 200 кг прекурсорів, 30 літрів псевдоефедрину, понад 1 кг канабісу, спеціальне обладнання, банківські карти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешнакопичувачі, чорнові записи, зброю, авто та майже 4 млн грн готівки у різних валютах.

Наразі судом за клопотанням прокурора шістьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, іншим учасникам вирішується питання щодо обрання.

наркотики

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та співробітниками УСР області ДСР Нацполіції України.

Подробиці - у сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі мисливці за секонд-хендом заробляють на вживаному одязі тисячі доларів (відео)