На радість автовласникам: в Україні дозволили обирати та бронювати номерний знак на авто

Український уряд ухвалив проєкт постанови "Про внесення зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо присвоєння буквено-цифрової комбінації номерних знаків", спрямований на приведення актів Уряду у відповідність зі змінами до Закону України "Про дорожній рух" та впровадженням пов’язаних із цими змінами нових послуг. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на МВС України.

Тепер при державній реєстрації авто, за бажанням власника, надаватиметься право вибору номерного знаку (або його буквено-цифрову комбінацію) з подальшим виготовленням у спеціалізованих суб’єктів господарювання. Також згідно постанови запроваджується можливість бронювання номерних знаків або їх буквено-цифрової комбінації: вартість такої послуги - 9 гривень на добу.

Окрім того, встановлюється вартість обрання бажаної буквено-цифрової комбінації при реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу у розмірі 300 гривень (окрім платних номерних знаків).

"Реалізація акту забезпечить додаткову гнучкість та варіативність в процесах надання заявникам адміністративних послуг, що пов’язані із державною реєстрацією (перереєстрацією) транспортних засобів", - йдеться у повідомленні МВС України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Єдина гаряча лінія у Дніпрі працює 24/7.