Наздвичайно смачний салат з хрусткими баклажанами та помідорами по-грузинськи

Літо - час коли хочеться чогось не жирного та овочевого. Треба думати, яку закуску подати до столу. Дніпровська Панорама пропонує для вас салат з хрусткими баклажанами та помідорами по-грузинськи. 

Особливо ця страва підійте для людей, які не полюбляють майонез. Тому давайте перейдемо до приготування.

Складові:

  • Баклажани - 1 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Сирний сир (вершковий без добавок) - 60 гр
  • Соус чилі (солодкий) - 2 стол.
  • М'ята (2-3 гілочки) - 8 гр
  • Зелень кінзи (2-3 гілочки) - 8 гр
  • Базилік (2-3 гілочки) - 8 гр
  • Оливкова олія - 2 стол.
  • Кунжутна олія (Можна замінити на оливкову, але смак зміниться) - 2 стол.
  • Крохмаль - 2 стол.
  • Насіння соняшнику - 1 стол.
  • Кунжут - 1 чайн.
  • Рослинна олія (приблизно) - 250 мл

Спосіб приготування:

  1. Баклажан вимийте, обсушіть, наріжте великими кубиками. Складіть нарізаний овоч у миску, посоліть та залиште на 5-7 хвилин. Потім злийте рідину, а баклажани обсушіть.
  2. Помідори наріжте великими шматочками. Вибирайте помідори стиглі соковиті, але тверді. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізки та приготування вони розповзуться у безформну масу та зіпсують зовнішній вигляд страви.
  3. Зелень вимийте, обсушіть і поріжте.
  4. Насіння соняшника та кунжуту підсмажте окремо на сухій сковороді до золотистого кольору. Можете замінити це насіння на готову суміш насіння для салатів або взяти щось одне: кунжут або насіння.
  5. Шматочки баклажанів обваляйте у крохмалі з усіх боків. Для цього зручно використати целофановий пакет.
  6. У сотейнику розігрійте олію і кілька заходів обсмажте баклажани у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки. Періодично перемішуйте баклажани, щоб шматочки не злиплися один з одним і просмажилися рівномірно. Дуже важливо обсмажити баклажани в самому кінці, коли решта овочів буде нарізана. Тому що подавати салат бажано в теплому вигляді, поки баклажани гарячі та хрусткі.
  7. Готові баклажани перекладіть на паперові серветки, щоб увібрала зайву олію.
  8. У мисці з'єднайте всі готові інгредієнти, намагаючись не подавити помідори. Заправляти такий салат краще безпосередньо перед подачею, інакше баклажани стануть м'якими.
  9. Перекладіть салат в салатник. Зверху викладіть невеликі з крем-сиру. Все посипте кунжутом та насінням соняшника. Подавайте салат потрібно відразу, поки баклажани зберігають хрустку скоринку.

Смачного!

Нагадаємо, раніше пи писали: Хачапурі з сиром - дуже проста і смачна страва грузинської кухні (Відеорецепт).