Наздвичайно смачний салат з хрусткими баклажанами та помідорами по-грузинськи
Літо - час коли хочеться чогось не жирного та овочевого. Треба думати, яку закуску подати до столу. Дніпровська Панорама пропонує для вас салат з хрусткими баклажанами та помідорами по-грузинськи.
Особливо ця страва підійте для людей, які не полюбляють майонез. Тому давайте перейдемо до приготування.
Складові:
- Баклажани - 1 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Сирний сир (вершковий без добавок) - 60 гр
- Соус чилі (солодкий) - 2 стол.
- М'ята (2-3 гілочки) - 8 гр
- Зелень кінзи (2-3 гілочки) - 8 гр
- Базилік (2-3 гілочки) - 8 гр
- Оливкова олія - 2 стол.
- Кунжутна олія (Можна замінити на оливкову, але смак зміниться) - 2 стол.
- Крохмаль - 2 стол.
- Насіння соняшнику - 1 стол.
- Кунжут - 1 чайн.
- Рослинна олія (приблизно) - 250 мл
Спосіб приготування:
- Баклажан вимийте, обсушіть, наріжте великими кубиками. Складіть нарізаний овоч у миску, посоліть та залиште на 5-7 хвилин. Потім злийте рідину, а баклажани обсушіть.
- Помідори наріжте великими шматочками. Вибирайте помідори стиглі соковиті, але тверді. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізки та приготування вони розповзуться у безформну масу та зіпсують зовнішній вигляд страви.
- Зелень вимийте, обсушіть і поріжте.
- Насіння соняшника та кунжуту підсмажте окремо на сухій сковороді до золотистого кольору. Можете замінити це насіння на готову суміш насіння для салатів або взяти щось одне: кунжут або насіння.
- Шматочки баклажанів обваляйте у крохмалі з усіх боків. Для цього зручно використати целофановий пакет.
- У сотейнику розігрійте олію і кілька заходів обсмажте баклажани у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки. Періодично перемішуйте баклажани, щоб шматочки не злиплися один з одним і просмажилися рівномірно. Дуже важливо обсмажити баклажани в самому кінці, коли решта овочів буде нарізана. Тому що подавати салат бажано в теплому вигляді, поки баклажани гарячі та хрусткі.
- Готові баклажани перекладіть на паперові серветки, щоб увібрала зайву олію.
- У мисці з'єднайте всі готові інгредієнти, намагаючись не подавити помідори. Заправляти такий салат краще безпосередньо перед подачею, інакше баклажани стануть м'якими.
- Перекладіть салат в салатник. Зверху викладіть невеликі з крем-сиру. Все посипте кунжутом та насінням соняшника. Подавайте салат потрібно відразу, поки баклажани зберігають хрустку скоринку.
Смачного!
Нагадаємо, раніше пи писали: Хачапурі з сиром - дуже проста і смачна страва грузинської кухні (Відеорецепт).