Неприпустима помилка: Борис Філатов прокоментував можливе призначення Валентина Манька головою Держслужби у справах ветеранів та учасників АТО

Можливе призначення на посаду голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції одіозного Валентина Манька міський голова Дніпра Борис Філатов назвав неприпустимою помилкою.

Про це очільник міста написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Суперечливу кандидатуру, яка ще має бути затверджена Кабінетом Міністрів, Борис Філатов порівняв із тим, якби у мерії опікуватися справами атовців він призначив двірника з кримінальним минулим.

«Це так, якби я у себе у міськвиконкомі призначив головним по атошнікам не офіцера-спецназівця Максима Музику, який пройшов Донецький аеропорт і Саур-Могилу, а мобілізованого двірника, що має судимість. Таким чином віддячивши йому посадою за те, що він кидав зеленкою у міських активістів», – переконаний Борис Філатов.

Водночас Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коментуючи допис очільника Дніпра, заявив, що не голосуватиме за кандидатуру Валентина Манька.


«Не призначений Кабміном. Нас проінформували, що він виграв оголошений конкурс. Привіт конкурсній комісії. Ніколи не проголосую за цю кандидатуру. Наскільки мені відомо, декілька міністрів поділяють таку саму точку зору», – написав Арсен Аваков.

Відповідну заяву він зробив також і під час засідання уряду у середу 17 січня.

Як відомо, днями у конкурсі на посаду голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції переміг Валентин Манько, який раніше був бійцем-добровольцем «Правого сектора».

Суперечливе призначення викликало хвилю обурення. Зокрема, як повідомляють ЗМІ, раніше Валентин Манько перебував у розшуку через відкриту щодо нього кримінальну справу за розбій. Йому також закидали підробку документів щодо власних прибутків.

За матеріалами "Наше місто"