Неземна насолода. Єгипетський пиріг із заварним кремом: солодке диво варто спробувати кожному

Забудьте про звичні пироги! Єгипетський пиріг із заварним кремом – це справжній гастрономічний скарб, який перенесе вас у світ східних насолод. Цей десерт – це симфонія смаків, де солоне тісто танцює в парі з ніжною солодкістю заварного крему. Як приготувати смакоту, розповість Дніпровська порадниця. 

Секрет у контрасті:

Тісто: Легке, листкове, з ледь відчутною солонуватою ноткою, що робить його не просто основою, а повноцінним учасником смакової феєрії.
Крем: Ніжний, шовковистий, з легкою рідкою консистенцією, що тане в роті, залишаючи після себе солодкий післясмак.

Це не просто пиріг, це:

Подорож у світ східних смаків, де кожен шматочок – це маленький шедевр.
Ідеальний десерт для тих, хто шукає щось нове та незвичайне.
Спосіб здивувати гостей та порадувати близьких.
Єгипетський пиріг – це не просто десерт, це емоція, це насолода, це мить блаженства. Спробуйте його, і ви закохаєтеся в цей незвичайний смак назавжди!

Як приготувати Єгипетський пирог

Інгредієнти:

молоко — 1 скл. для тіста + 2 скл. для крему;

сухі дріжджі — ½ ч. л.;

яйця — 1 шт. для тіста + 1 шт. для крему;

борошно — 3-4 скл.;

масло — 200 г;

сіль — ⅓ ч. л.;

цукор — 1 скл.;


крохмаль — 3 ст. л.;

ванілін — до смаку.

Приготування:

Яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.

В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.

Розділити його на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати та змастити м’яким (не розтопленим) маслом.

Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».

Загорнути обидва «равлики» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.

Дістати тісто, розкачати окремо обидва шматки завтовшки 2-3 мм.

Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.

Верхній має бути трішки більшим за нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.

Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим із молоком яйцем.

Поставити у розігріту до 180 °C духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.

Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.