Ностальгія за дитинством: пиріг "Іриска" із бабусиної скарбнички рецептів

Пиріг "Іриска" - це не просто десерт, це справжня класика домашньої випічки, яка здатна перенести вас у чарівний світ дитинства. Ароматна іриска, що тане у роті, у поєднанні з ніжною та рум'яною основою пирога, створюють неперевершене поєднання смаків, яке не залишить байдужим жодного ласуна, про це розповість Дніпровська порадниця.

Цей пиріг не потребує складних інгредієнтів чи вишуканих кулінарних навичок. Його приготування - це швидкий та приємний процес, який може стати чудовим способом провести час з рідними та друзями. А результат - неймовірно смачний та ароматний пиріг, який стане окрасою будь-якого столу. Записуйте чи зберігайте рецепт, детальніше про приготування дивіться у відео.

Інгредієнти:

Яйце - 1шт.
Цукор - 80 г.
Масло - 110 г.
Дрібка солі.
Борошно - 250 г.
Розпушувач - 1 ч.л. без гірки.

Для начинки:

Яйця - 2 шт.
Сметана 20% - 150 г.
Ванільний цукор - 1 п.
Варене згущене молоко - 220 г.
Кукурудзяний крохмаль - 15 г.
Горішки за бажанням.

Приготування:

1. Готуємо тісто: у миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, розтоплене масло, дрібку солі, перемішуємо. 
2. До борошна всипаємо розпушувач, перемішуємо та просіюємо до яєчно-масляної маси. 
3. Замішуємо тісто, перекладаємо у харчову плівку і відправляємо в холодильник на 15хв.
4. Тим часом готуємо начинку. У миску розбиваємо яйця, додаємо сметану, ванільний екстракт, варене згущене молоко, кукурудзяний крохмаль, перемішуємо до однорідності.
5. Охолоджене тісто розподіляємо по формі 22x22см в діаметрі формуючи бортики, заливаємо начинкою, посипаємо горішками. 
6. Ставимо в розігріту духовку при 170 градусах на 30-35 хв.

Нагадаємо, раніше ми писали

Запечені млинці з сиром. Нереально смачний рецепт