Новий сквер на Слобожанському проспекті у Дніпрі назвали на честь українського актора Олексія Хільського, який загинув на фронті

У Дніпрі скверу по просп. Слобожанському у районі будинків № 65, 67 присвоєно назву - Олексія Хільського на честь відомого українського актора театру і кіно, який загинув за Україну. Відповідне рішення ухвалили депутати під час 41-ї сесії міської ради, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Відомо, що Олексій Хільський загинув на Запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання. Він служив у 46-й окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанта взводу розвідроти та був одним з найдосвідчених бійців підрозділу. Олексій брав участь у звільненні Херсону, воював у Бахмуті та Соледарі. Двічі бійця було поранено, але щоразу після одужання він повертався на фронт.

До війни Олексій Хільський встиг знятися у багатьох українських фільмах та серіалах: "На твоєму боці", "Квочка", "Кріпосна", "Лікар Ковальчук", "Опер за викликом", "Загадка для Анни" та інші.

Також раніше ми писали Його знали з кіно. На Запорізькому напрямку у бою загинув відомий український актор з Дніпропетровщини.