Підсумки 43-ї сесії міської ради: які рішення ухвалили депутати Дніпра

Депутати Дніпровської міської ради ухвалили низку важливих рішень, зокрема щодо фінансово-бюджетних питань, програм розвитку галузей і сфер міського господарства, комунальної власності, земельних відносин, організаційних та кадрових питань. Про це стало відомо під час 43-тя чергової сесії міської ради, повідомляє Дніпровська панорама.

Серед ухвалених рішень:

  • Збільшення видатків на освіту на 2023 рік на 10%.
  • Затвердження програми розвитку міського транспорту на 2023-2025 роки.
  • Проведення конкурсу на закупівлю 100 нових автобусів для перевезення пасажирів.
  • Збільшення розміру надбавки для молодих педагогів з 2 тис. до 5 тис. грн на місяць.
  • Дерусифікація ще 73 вулиць Дніпра.

Ми розуміємо, що ці питання дуже довго готуються і сесія міськради є фактично «верхівкою айсберга». Ці питання відпрацьовуються перед сесією у депутатських комісіях, їх готують виконавчі органи, вони проходять погодження у виконкомі та обговорення під час погоджувальної ради. І, звичайно, голосування в залі – це вже фініш цього процесу, – прокоментував секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара.

Санжара

Він також зазначив, що під час сесії депутати підтримали дерусифікацію ще 73 вулиць Дніпра. Кожну вулицю розглядають на спеціальній комісії, до складу якої входить робоча група, у складі якої науковці, історики та публічні діячі. Вони і пропонують нові назви. Але дніпряни теж можуть подавати свої пропозиції.

Звичайно, не завжди ця думка комісії збігається з думкою жителів – і це нормально. Бо вже кілька разів ми призупиняли перейменування топоніма, і навіть сьогодні був приклад. Вулицю Кожемʼяки перейменували на вул. Подєбрадської. Але мешканці звернулись до нас та запропонували інший варіант – вул. Кожум’яки. Депутати сьогодні це підтримали, – сказав Олександр Санжара.

Він також повідомив, що наступна сесія міської ради буде бюджетною.

Звичайно, що цей бюджет враховуватиме допомогу і нашим захисникам. Бо Дніпро – є одним з найбільших донорів для Сил оборони України. Було рейтингування журналу «Forbes», який показав, що Дніпро найбільше серед міст, згідно з відкритими даними, надає допомоги захисникам та захисницям України. А нещодавно ми публікували зведену інформацію про допомогу – фактично 4 млрд грн за 2 роки ми витратили на допомогу армії, – підсумував Олександр Санжара.

Дніпровська міська рада продовжує працювати в умовах воєнного стану та ухвалює важливі рішення, спрямовані на забезпечення життєдіяльності міста та підтримку Збройних Сил України.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро збільшив щомісячні виплати для молодих педагогів

Дніпро: місто-хаб допомоги українським захисникам