Пиріжки з картоплею на кефірі за 15 хвилин. Готуйте з будь-якою начинкою, дуже смачно (фото)

У тісто для пиріжків додають будь-яку начинку: і солодку, і солону, м'ясну, овочеву. За вашим смаком. Тісто в пирогах – це універсальний кулінарний інструмент. Воно має безліч варіантів приготування. Серед такого розмаїття складно визначити, що саме приготувати, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти для тіста:

Кефір – 250 мл;
Сіль - 1 ч. л.;
Цукор – 1 ст. л.;
Яйце – 1 шт.;
Борошно – 400 г;
Рослинна олія – 30 мл;
Розпушувач – 1 ч. л.;

Інгредієнти для начинки:

Картопля відварена – 400 г;
Цибуля смажені – 1 шт.;

Кріп – 40 г;
Сіль, перець - за смаком.

Тісто, що відпочило, ділимо на 14 частин і формуємо з них кульки. Розкочуємо кульки в товсті коржики, додаємо начинку і защипуємо краї тіста.


Приготування картопляних пирогів:

Змішайте вінчиком кефір у глибокій ємкості. Додайте яйце, сіль та цукор. Всипте в суміш до кефіру борошно та розпушувач. Вимісіть тісто та залиште відпочивати на 15 хвилин.

Зварену картоплю розімніть, як на пюре, додайте обсмажену цибулю з кропом, сіллю та чорним меленим перцем. Усі компоненти змішайте до однорідності.
На розігріту сковороду з олією викладіть пиріжки. Обсмажте пироги з кожного боку до золотистої скоринки.

Такі пиріжки готуються дуже швидко, причому досить складно зіпсувати. Відмінно підійдуть як щільний обід або вечеря.

Пиріжки з картоплею на кефіріПиріжки з картоплею на кефіріПиріжки з картоплею на кефіріПиріжки з картоплею на кефірі

Нагадаємо, раніше ми писали

Беру 1 яйце і 2 банани. Ніжний, повітряний та ароматний пиріг на сковороді за 30 хвилин