Пишний яблучний пиріг без духовки та міксера. Рецепт за 15 хвилин, коли гості на порозі

Яблучний пиріг - найвідоміший вид випічки в Європі та Америці. Прийшла ця популярність зі сходу, перебираючись поступово в нашу та європейські країни. Поступово переселенці привезли рецепт пирога до Америки. За часів голоду та цим пирогом із сушених яблук рятувалися сім'ї нових американців. Тому в США такі інгредієнти для яблучного пирога, де й досы великий досі культ яблучних пирогів, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти

яйця - 2 шт.;
цукор - 4 ст.л.;
сіль - щіпка;
сметана - 3 ст.л.;
рослинна олія - 2 ст.л.;
борошно - 160 г;
розпушувач - 10 г;
яблука - 400 г;
вершкове масло - 10 г..

Проте, не тільки американці мають велику любов до яблучних пиріг. В Україні такоє полюблять такий смаколик.

Приготування яблучного пирога:

У тарі змішуємо яйця з сіллю та цукровим піском, збиваємо до розчинення піщинок.

Додаємо в яєчну суміш сметану та олію, перемішуємо.

Борошно з'єднуємо з розпушувачем, просіюємо в яєчну суміш, замішуємо тісто густе.

Яблука нарізаємо маленьким кубиком, позбавляємо насіння коробочок.

Кладемо яблука у тісто, змішуємо. Вершковим маслом змащуємо сковороду, викладаємо тісто на дно. Сковорода діаметром 26 см.

На вогні нижче за середнє під кришкою випікаємо пиріг 25 хвилин, конденсат з кришки протираємо. На верхівку пирога кладемо пергамент, плоску тарілку. Перевертаємо пиріг і випікаємо у сковороді під кришкою другий бік.

Випікаємо під кришкою другий бік пирога 10 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали

Готується легко. Соковите й апетитне куряче філе у духовці