Пішов з життя відомий журналіст з Дніпра

Після тяжкої хвороби пішов з життя 76-річний дніпрянин Михайло Каршенбаум - засновник та головний редактор єврейської газети "Шабат Шалом", яка видавалася у Дніпрі. Про це повідомляє Дніпровська панорама

Михайло Каршенбаум понад 30 років очолював засновану ним єврейську газету. 

Він увесь час щось вигадував для газети, завжди з радістю ділився новим номером, розповідав захоплено про публікації, про людей, про яких писав, і весь час невгамовно творив якесь добро, саме людське благо, утвердження духовності в цілому було його внутрішнім моторчиком, він ніби був носієм моральної гармонії у творчому виразі, як мені здається. Дуже любив Україну, - написала у соцмережі директор Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури Інна Рудкевич.

Саме Михайлу Каршенбауму належить ідея відтворення у Дніпрі копій скульптур нашого геніального земляка Вадима Сідура.

У березні цього року Михайло поділився зі мною своєю ідеєю відтворення копії антивоєнної пам'ятки Вадима Сідура у Дніпрі. Мишко давно вже листувався і особисто спілкувався з професором Карлом Авермахером, колекціонером творчості Сідура, його архіваріусом. Не знаю як Мишко розшукав його, адже листування з творчими людьми у нього було чимало. Знаю, що Мишине знання сучасного мистецтва та компетенції професора того самого профілю, мабуть, були рівними. Знаю, що ця думка отримала своє продовження і має шанс на втілення, - додає Інна Рудкевич.

Михайло Каршенбаум у молоді роки

Що Мишко вмів і міг, знає чимало людей. Хоча б тому, що він знайомий був із половиною міста. Він міг у період глухої советчини з прізвищем Каршенбаум захистити кандидатську дисертацію в Москві. Міг, будучи геофізиком, почати видавати єврейську газету (1991-го року, між іншим), міг більше тридцяти років бути її головним редактором. А міг депутатом міськради. Міг якимось загадковим чином пов'язати правильних людей у різних країнах, щоб у рідне місто почало повертатися зі своїми роботами геніальний Вадим Сідур, - написав у соцмережі відомий письменник з Дніпра Олександр Хургін.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на війні загинув боєць з Дніпропетровщини Сергій Криворучко.