Після зими у лісах Дніпропетровщини побільшало диких тварин: причини

Стало відомо, що у лісах Дніпропетровщини побільшало диких тварин. Це підтверджують результати післязимового обліку, який проводили фахівці лісового господарства регіону. Тож експерти фіксують збільшення кількості як рослиноїдних, так і хижих тварин. Передає Дніпровська панорама.

Серед основних видів тварин, популяція яких підвищилася – копитні. Експертні дослідження показали, що їхня кількість зросла майже на 35%. Провідний мисливствознавець Східного лісового офісу Олександр Олійник знаходить цьому кілька пояснень. 

Копитних тварин значно побільшало, у деяких угіддях — на 30-35%. Зокрема, на Царичанщині зустрічали оленя благородного. Останнім часом він був нехарактерним для нашої області. Можливо, мігрував з Сумської області через Полтавську, - сказав Олійник.

   олень

За даними фахівця, в регіоні поменшало випадків спалювання сухостою, відповідно збереглося більше особин дикої птиці, які змогли вивести потомство.Також побільшало і хижих тварин. Це й зрозуміло, вони переходять за копитними. Еще причина мігрування тварин.

Я пов’язую це з тим, що біля нашої області ведуться бойові дії. Уникаючи небезпек, тварини мігрують до Дніпропетровщини, - зазначив Олександр Олійник, .

Спеціалісти заспокоюють, що така тенденція не несе загрози і є допустимою. Наразі проводиться моніторинг за чисельністю хижих тварин, аби не допустити розповсюдження хвороб.

Раніше ми писали про: «Дніпро Квітучий»: сьогодні в місті висадили 507 дерев (Фото)