Пісний борщ без засмажки за новим рецептом шеф-кухаря Клопотенка (Відео)

Який українець не любить смачного борщу? Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом смачного українського борщу. Він без засмажки, але страва виходить ни чим не гірше, ніж із засмажкою. Спробуйте і ви не пожалкуєте, повідомляє Дніпровська панорама.

Варити борщ краще не на воді, а на овочевому бульйоні, так смак буде більш насиченим. До набору інгредієнтів за бажанням додайте корінь петрушки, або пастернаку, так буде ще краще.

Ще одна особливість цього борщу - м’яса у страві немає, тож головним буде буряк. Його треба взяти доволі багато. А щоб колір борщу був більш інтенсивним, є один секрет. Потрібно додати одну частину буряку всередині приготування, а іншу – наприкінці. 

Особливості пісного борщу без засмажки

Варити пісний борщ без засмажки будемо не просто на воді, а на овочевому бульйоні, так смак буде більш насиченим. До набору наших інгредієнтів за бажанням додайте корінь петрушки або пастернаку, так буде ще краще. Оскільки м’яса у страві немає, головним буде буряк. Його треба взяти доволі багато. А щоб колір борщу був більш інтенсивним, маємо секрет: додамо одну частину буряку всередині приготування, а іншу – наприкінці. Ось побачите, якою яскравою вийде ця страва.

Інгредієнти 

Для овочевого бульйону:

3 л води
1/6 кореня селери
2 цибулі
2 моркви
1 качан від капусти
верхівка 1 солодкого перцю
3 зубчики часнику
2 лаврових листи
4 горошини духмяного перцю
5 горошин чорного перцю
Для борщу:
4 картоплі
3-4 буряки (має бути приблизно 800-900 г)
1 ч. л. копченої паприки
3 копчені груші
¼ капустини
2 ст. л. томатної пасти
сіль і перець до смаку
сметана та зелень до смаку (для подачі)

Пісний борщ без засмажки. Покроковий рецепт 
 
КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для пісного червоного борщу без засмажки. Овочі відразу очистьте, аби приготування було ще швидшим.
 
 
 КРОК 2

Для овочевого бульйону наріжте великими шматками 1/6 кореня селери та 2 морквини, 2 цибулини розріжте навпіл. Відріжте верхівку солодкого перцю, з капустини виріжте качан, тобто тверду нижню частину, 3 зубчики часнику розчавіть пласкою стороною леза ножа. У велику каструлю влийте 3 л води та викладіть всі ці овочі. Додайте 4 горошини духмяного перцю, 5 горошин чорного перцю та 2 лаврових листи, посоліть до смаку.
 
 
 КРОК 3

Варіть овочевий бульйон на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Після цього шумівкою дістаньте овочі з бульйону, адже вони вже віддали свої смаки страві. Але якщо ви любите великі шматки овочів у борщі, за бажанням можете залишити на вибір якісь з них.
 
 КРОК 4

Наріжте 4 картоплини невеличкими кубиками або будь-якими шматочками, які вам подобаються. Головне, аби вони були приблизно однаковими за розміром. Покладіть картоплю у бульйон.
 
 
КРОК 5

Буряк натріть на крупній тертці. Половину додайте до борщу, іншу поки залиште у мисці.
 
КРОК 6

Додайте у каструлю 2 ст. л. томатної пасти для балансу смаку. Вкиньте 3 копчені груші та 1 ч. л. копченої паприки, це додасть борщу приємного аромату.
 
 
КРОК 7

Нашаткуйте ¼ невеликої капустини та додайте у каструлю. Багато капусти не використовуємо, аби борщ не був занадто густим. Але знову ж таки, тут все індивідуально.
 
КРОК 8

Наприкінці додайте другу частину натертого буряка. Перемішайте трохи та варіть все разом ще 5 хвилин. Скуштуйте борщ та додайте за потреби ще трохи солі й перцю. Подавайте зі сметаною та посіченою зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали

Почти 65 грн за десяток. В Днепре взлетели цены на яйца (Фото)