Пісний кекс з ягодами та горіхами: смачний десерт без зайвих клопотів
Навіть під час Великого посту можна побалувати себе смачненьким. Цей неймовірно ароматний та ніжний пісний кекс з насиченим шоколадним смаком, соковитою вишнею та хрусткими горішками стане справжньою знахідкою для тих, хто дотримується обмежень у харчуванні, але не хоче відмовлятися від солодкого. Готується він напрочуд просто, а результат перевершить усі очікування. Спробуйте – і переконайтеся, що пісна випічка може бути по-справжньому святковою, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Борошно - 260 г.
Цукор - 100 г у Мед - 2,5 ст. л.
Вода (тепла) - 250 мл.
Рослинна олія - 120 мл.
Сода - 1 ч. л.
Какао - 2-2,5 ст. л.
Вишня.
Горіхи.
Наповнювач за бажанням (будь-які ягоди).
Приготування
- Всипаємо в миску цукор, додаємо мед, вливаємо воду. Перемішуємо до повного розчинення цукру та меду.
- Додаємо олію та соду, перемішуємо, висипаємо какао та борошно. Добре перемішуємо. Додаємо вишні (пересипаємо їх кукурудзяним крохмалем) та горіхи.
- Викладаємо в форму, застелену пергаментом і ставимо в духовку при 180°С на 60-65 хв.
- Через 25-30 хв після початку випікання прикриваємо зверху фольгою, щоб не підгорів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Даємо охолонути.
Також раніше ми писали Ніжне м'ясо в ароматній яблучній підливі: простий рецепт для затишної вечері