Пісний кекс з ягодами та горіхами: смачний десерт без зайвих клопотів

Навіть під час Великого посту можна побалувати себе смачненьким. Цей неймовірно ароматний та ніжний пісний кекс з насиченим шоколадним смаком, соковитою вишнею та хрусткими горішками стане справжньою знахідкою для тих, хто дотримується обмежень у харчуванні, але не хоче відмовлятися від солодкого. Готується він напрочуд просто, а результат перевершить усі очікування. Спробуйте – і переконайтеся, що пісна випічка може бути по-справжньому святковою, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Борошно - 260 г.
Цукор - 100 г у Мед - 2,5 ст. л.
Вода (тепла) - 250 мл.
Рослинна олія - 120 мл.
Сода - 1 ч. л.
Какао - 2-2,5 ст. л.
Вишня.
Горіхи.
Наповнювач за бажанням (будь-які ягоди).


Приготування

  1. Всипаємо в миску цукор, додаємо мед, вливаємо воду. Перемішуємо до повного розчинення цукру та меду.
  2. Додаємо олію та соду, перемішуємо, висипаємо какао та борошно. Добре перемішуємо. Додаємо вишні (пересипаємо їх кукурудзяним крохмалем) та горіхи.
  3. Викладаємо в форму, застелену пергаментом і ставимо в духовку при 180°С на 60-65 хв.
  4. Через 25-30 хв після початку випікання прикриваємо зверху фольгою, щоб не підгорів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Даємо охолонути.

Також раніше ми писали Ніжне м'ясо в ароматній яблучній підливі: простий рецепт для затишної вечері