Подорожчало на 10-15 гривень. На які види м'яса різко піднялися ціни у Дніпрі
Експерти ще на початку року прогнозували подорожчання свинини. Наразі в Україні, в тому числі й у Дніпрі, на початку червня різко змінилися ціни на м'ясо. Деякі види свинини подорожчали на 10-15 гривень, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на дані моніторингу від порталу "Мінфін".
Ціни на свинину
Так, середня ціна у травні на свинячу грудинку склала 184,28 грн./кг, а у червні вона трохи знизилася до 183,86 грн./кг. Зазначимо, що цей вид свинини став єдиним, який подешевшав за місяць.
У той же час, подорожчання інших видів свинини в червні порівняно з травнем склало:
Лопатка – з 186,67 грн/кг до 190,62 грн/кг
Нашийок – з 245,19 грн./кг до 253,39 грн./кг
Підчеревок – з 182,16 грн/кг до 185,96 грн/кг
Ребра – з 179,72 грн/кг до 183,96 грн/кг
Шашлик – з 190,28 грн/кг до 203,07 грн/кг
Ціни на сало
Також на початку червня зросли ціни на домашнє сало. Середня вартість у супермаркетах країни на 2 червня становила 189,00 грн./кг, хоча ще у травні середня ціна була на рівні 186,50 грн./кг.
Водночас вартість солоного сала знизилася. У травні кілограм продукту коштував 262,95 грн./кг, а в червні ціна склала 255,50 грн./кг.
Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі з'явився свіжий травневий мед. Скільки коштує та як придбати