Подякувати та загадати бажання. Як зустріти літнє сонцестояння, що прийде вже завтра

У середу, 21 червня, відбудеться найважливіша подія червня – літнє сонцестояння. Для спостерігачів з Землі чотири рази на рік Сонце перебуває в особливих положеннях. Весняне та осіннє рівнодення, літнє та зимове сонцестояння. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

 Ці найважливіші космічні події наступають, коли Сонце входить у перші градуси Овна, Терезів, Рака та Козерога.

Наші предки були землеробами та сонцепоклонниками і для них були надважливими такі дні. Їх зустрічати з усіма ритуалами, аби надалі Сонечко було сприятливим протягом кожної пори року, а отже – для майбутнього врожаю. Та що там говорити – вони щодень зустрічали сонце гарними словами, ранішньою молитвою. А богом для них і було саме Сонце. Овен, Рак, Терези та Козеріг утворюють кардинальний хрест у зодіаку і так і називаються – кардинальні знаки, тому що саме з них починаються пори року, - розповідає астропсихолог Анна Осипенко.

Вона нагадала, що з переходом Сонця в перший градус Овна розпочалася астрономічна весна. Далі – сонце пройшло кардинальний Овен, фіксований Телець, закінчує свій рух мутабельними Близнюками і з переходом у перший градус Рака, а це буде 21 червня - розпочнеться астрономічне літо у нашій північній півкулі.

Висота підйому Сонця опівдні буде найвищою і зберігатиметься такою декілька днів. Це завмирання Сонця в найвищій точці неба і дало таку назву – літнє сонцестояння. Тобто, можна стверджувати, що Сонцестояння – це період в кілька діб, коли будуть найдовші світлові дні та найкоротші ночі для нашої півкулі за увесь рік. Для південної півкулі у цей день все навпаки – найкоротший день та найдовша ніч - початок астрономічної зими чи зимове сонцестояння, - додає астропсихолог.

За її даними, у 2023 році Сонце перейде в 1-ий градус Рака о 18:00 за Києвом. Цей момент і вважається Літнім сонцестоянням та початком астрономічного літа. Якщо Ви перебуваєте в іншому часовому поясі цей час буде відрізнятися, врахуйте різницю в часі з Україною.

Період літнього сонцестояння споконвіку втілює в собі щастя, радість, достаток та родючість. Люди вірили, що всі проявлені вчинки та думки цього дня, потім повертаються сторицею. Тому, контролюйте себе, проявляйте лише позитив та оптимізм і в жодному разі не конфліктуйте з оточуючими. Цей період визначає нашу долю на найближчі місяці, і змінити закладену програму ми зможемо лише 23 вересня, коли день зрівняється з ніччю, - радить Анна Осипенко.

Анна Осипенко радить 21 червня зустріти схід сонця та подякувати йому за світло, а Всесвіту - за все, що маєте. А потім загадайте найзаповітніше бажання.

До речі, на Дніпропетровщині схід сонця 21 червня відбудеться у 4:37.

Найсильнішу енергетику Сонце матиме опівдні 21 та 22 червня. Бажано побути на природі, а ще краще - біля води, щоб наповнитися всіма стихіями - вогнем від Сонця, землею - від рослинністі та грунту під ногами, водою - від водойми та повітрям. Достатньо буде лише кілька хвилин опівдні побути у приємному місті.

Нагадаємо, раніше ми писали, що стало відомо, які ціни на абрикос у Дніпрі і коли вони впадуть.