Показовий тиск на місцеве самоврядування. Мер Дніпра Філатов про ситуацію з відстороненням від посади міського голови Чернігова

Мер Дніпра Борис Філатов звернув увагу на випадок, який він назвав показовим тиском на місцеве самоврядування. Він нагадав, що у п'ятницю, 27 січня, Львівський апеляційний суд розглядає скаргу мера Чернігова Владислава Атрошенка. Раніше його в судовому порядку відсторонили від посади, незважаючи на те, що він був обраний мешканцями свого міста. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Ситуація з Атрошенком - це показовий тиск на місцеве самоврядування. 

І неважливо чи назвати її «стримувальним ефектом», чи ще бозна-чим. 

Говорячи юридичною мовою, до міського голови Чернігова застосували санкцію, що не стосується його перебування на посаді. 

Хоча б тому, що на неї він був обраний людьми, а не призначений «зверху».

Говорячи ж простими словами, Атрошенка просто поклали на вівтар вибіркового "правосуддя". 

Остаточне рішення у справі, за якою слідкують не лише чернігівці та інші українські громади, а й посли країн G-7, покаже, наскільки глибокою є тенденція до згортання децентралізації в нашій країні.

І чи дійсно в порядку денному держави немає інших питань, окрім "виховних" процесів для місцевого самоврядування. 

Хочеться сподіватися, що рішення буде справедливим. А поки ж - спостерігаємо, - написав у соцмережі Борис Філатов.

фил

Нагадаємо, у День місцевого самоврядування, який в Україні відзначають 7 грудня, мера Чернігова позбавили права обіймати посаду на підставі рішення районного суду іншої області.