Правоохоронці перевіряють депутата Київради, якому мама подарувала 8,5 мільйонів

Депутата міської ради Києва підозрюють у корупції через те, що у 2020 році він задекларував 300 тисяч долларів (майже 8,5 мільйонів гривень), як подарунок від мами. Експерти НАЗК проаналізували доходи жінки та встановили, що за 22 роки вона не змогла б за всього бажання назбирати таку суму. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на meta.ua.

15 серпня Національне агентство з протидії корупції повідомило про виявлення ознак порушення кримінального законодавства з боку депутата міськради Киева. Агентство надіслало запит із проханням пояснити походження суми. Мама депутата стверджує, що гроші в неї з'явилися після отримання спадщини від померлого чоловіка, який заробив їх підприємництвом.

До своїх пояснень жінка додала нотаріально завірену копію договору про дарування 300 000 доларів США. Сумніви в законності отримання коштів викликає й те, що інформації про успадкування великої суми немає. До того ж батько-бізнесмен за життя заборгував 35 тисяч зі сплати єдиного внеску за підприємницьку діяльність.

Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові. Національне антикорупційне бюро України вже отримало від НАЗК зібрані матеріали, які можуть допомогти притягнути представника влади до відповідальності.

Раніше ми писали, що в Україні захисники додатково отримають від 30 тисяч гривень.